különleges megoldások

2020.09.26. 14:16

Lencsevégre kaphattuk a Kutyatár magyar fajtáit és a Somogy táncosait

Kutyaugatástól volt hangos szombaton a szennai skanzen. Nem mindennapi fotózás zajlott itt. A kaposvári Kutyatár Egyesület magyar fajtájú négylábúi a Somogy Táncegyüttes táncosaival pózoltak a múltidéző paraszti portákban.

Góz Lilla

– Hanna figyelj, ide nézz – érkeztek az instrukciók a pulihoz, de inkább az udvaron szaladgált volna, mint a somogyszobi portában vett volna részt a fotózáson. Kilenc évvel ezelőtt egy pincében kötötték ki az ebet, amelyet a helyi vásárban vettek. Miután elhozták az állatvédők, két hónapba telt mire a kutya elkezdett a külső ingerekre reagálni.

– Örömmel vettük az egyesület megkeresését, hogy itt készüljenek naptárfotóik, hiszen a hagyományőrzés mellett a felelős állattartás is fontos számunkba, bízunk benne, hogy egy gyümölcsöző kapcsolat kezdődött el – mondta el Kovács-Hegedűs Elvira, a szennai skanzen rendezvényszervezője. A kaposvári Kutyatár Egyesület minden évben egy naptárat készít négylábúikról. Korábban a Csiky színészei, sportolók, vagy gyerekek vették ölbe a kedvenceket.

 

Ezúttal a Somogy Táncegyüttes táncosai zárták szívükbe a menhely lakóit. – Puli, kuvasz, vizsla, agár, komondor, mudi is szerepelni fog a fotókon, a kutyák egy része a telepünkön él, a többiek pedig egykori lakóink – mondta el Boncz Edit, az egyesület elnöke. Hozzátette: idén azért esett a magyar kutyafajtákra a választás, hogy felhívják rájuk a figyelmet, egyre több ilyen fajta kerül be a hazai menhelyekre. Koch Máté először fotózta a Kutyatáros ebeket.

 

– Komoly kihívást jelent, mert nem a saját gazdájával van a kutya, fel kell oldanunk a számukra idegenek környezetében – jegyezte meg a Somogy Táncegyüttes tagja. Kiemelte: örömmel vette a csapat a megkeresést, hiszen mindannyian a Kárpát-medence kultúráját ápolják és szerintük a magyar kutyafajták őrzése is beletartozik ebbe. A táncosok a somogyi viseletek mellett erdélyi, kalotaszegi viseletbe bújnak a fotózáson. – Nagyon szeretem a kutyákat, nekem is van kettő, jól éreztem magam a fotózáson – mondta el Ratasics Rebeka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában