Járványügy Somogyban

2020.09.22. 11:30

Otthont szépítettünk a karantén alatt, ősszel is forgalmasak a tüzépek

Egy felmérés alapján minden második ember felújításra készült tavasszal, s a legtöbben véghez is vitték elképzeléseiket. Somogyban jól fogytak a faanyagok és a térkövek is, a koronavírus miatt jelentősen felpörgött a tüzépek és építőanyag-kereskedések forgalma.

Koszorus Rita

A koronavírus miatti kényszerű tavaszi bezárkózás mindenkiből mást hozott ki, volt, aki elkényelmesedett, s olyan is, aki hasznosan igyekezett tölteni ezt az időszakot is. Így tettek sokan, és nekifogtak otthonuk csinosítgatásának, vagy saját sarkuk kialakításának. Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége renoválásra fordította a kijárási korlátozás időszakát.

Ez fel is lendítette a tüzépek és alapanyagokat kínáló lerakatok forgalmát. Több, a megyében dolgozó építőipari alapanyagokat árusító vállalkozás számolt be lapunknak ugrásszerű forgalomnövekedésről. S míg az élelmiszerboltokban csökkent a vásárlók száma, Kaposváron volt olyan tüzép is, amelynek sosem volt üres az udvara. Egy másik vállalkozó pedig arról számolt be, hogy a megye délebbi részén is megélénkül a forgalom a kényszerszünet idején.

A kaposvári Kapos-Épker Kft. telephelyén is nagy volt a sürgés-forgás tavasszal, de most úgy fest, ez az őszi hónapokra is várhatóan jellemző lesz. – Jobb volt a forgalmunk, mint máskor – mondta ifjabb Sipos Zoltán ügyvezető. – Nagyon sokan rendeltek tőlünk felújításhoz szükséges alapanyagokat helyszíni fizetéssel. Ennek kapcsán kezdtük el mobil terminálok alkalmazását, amelyet a sofőrök segítségével tudtak a megrendelőink igénybe venni.

Hozzátette: olyan anyagokra volt leginkább igény, amelyekből otthon, saját kezűleg is tudtak dolgozni. A kertrendezéshez szükséges anyagok, mint a térkő, az OSB lap, a faanyag is kapós volt. De a szigeteléshez szükséges anyagok és kerítés építésére alkalmasak is keresettek voltak. Az egy vásárlóra jutó költés jelentősen megnövekedett, hiszen, aki csak tehette, most végezte el a régóta halogatott munkákat.

Házhoz mennek

Sipos Zoltán azt mondta, bevezették a házhoz szállítást, s ez nagyon kedvelt volt a vásárlók körében. – Ez így is maradt, most is sokan igénybe veszik ezt a szolgáltatást – mondta. – Várhatóan az ősz is erős lesz, hiszen a rossz idő beállta előtt igyekeznek végezni az emberek a megkezdett munkával.

Járványügy Somogyban

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában