elismerés

2020.10.11. 09:00

Digitális szabadulószobát is tervezett már diákjainak

Dénesné Szak Andrea kaposmérői pedagógus munkáját is elismerték a Nők Magyarországért díjátadó gálán, Budapesten.

Marosi Gábor

A magyar nyelv- és irodalom, dráma, valamint német szakos tanár a digitális oktatás terén végzett munkájáért a Vodafone különdíját vehette át. A méltatásban elhangzott, hogy a kaposmérői tanár a karantén kezdetén rendkívüli gyorsasággal állt át a digitális oktatásra, játékos feladatokat talált ki a gyerekeknek, melyekbe a szülőket is gyakran bevonta.

Dénesné Szak Andrea megkeresésünkre elmondta, csaknem három évtizede dolgozik már. Pályáját a kaposmérői iskolában kezdte és 28 éve hűen szolgálja az oda járó diákokat, az elmúlt években azonban más szemlélet szerint tanít.

– Az élményalapú oktatás a hitvallásom – fogalmazott Dénesné Szak Andrea. – Azt látom, hogy a fiatalok sokkal szívesebben dolgoznak digitális formában, mint papíralapon. Persze a hagyományos módszert sem szabad elhanyagolni, de úgy vélem, hogy digitális tudás nélkül ma nehéz boldogulni. Több „miniprojektet” is készítettem a diákoknak, legutóbb tavaly év végén egy digitális szabadulószobát terveztem nekik. A képességfejlesztő játék középpontjában a Pál utcai fiúk álltak. Az ötödik osztályos diákoknak hét feladatot kellett megoldaniuk, ezek között voltak kérdések, illetve képekről kellett leolvasni a megoldásokat. Miután mindent teljesítettek, jutalmul kinyílt az ajtó és mehettek vakációzni.

 

„A módszertani projekteket általában én találom ki, ezeknek a középpontjában többnyire a személyiségfejlesztés áll”

– Ez már a tizedik díj, amit megkaptam – mondta el érdeklődésünkre Dénesné Szak Andrea. – Pedig még csak öt éve indulok ilyen digitális pályázatokon. A mostani díjra a lányom jelölt, bár szülői és tanítványi ajánlás is kellett. A módszertani projektet általában én találom ki, ezeknek a központjában legtöbbször a személyiségfejlesztés áll. Egy-egy témát próbálok teljesen más megvilágításban körüljárni, de ezeknek mindig van egy kerettörténete. Jelenleg is dolgozom egy projekten, a KarantÉNünk elnevezésű módszertan arra világít majd rá, hogy a bezártság alatt hogyan fejlődött a személyiségünk, ebben pedig segítségünkre lesz Daidalosz – tette hozzá Dénesné Szak Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában