fotók és videó

2020.10.09. 19:40

Csodaudvart kaptak a mérői ovisok

Heteken át a csoportszobákból lesték izgatottan az óvónők és a gyerekek, hogyan alakul át a kaposmérői Bokréta Óvoda udvara. Az elavult, és már nem biztonságos játékokat sorra lecserélték. A nyáron megkezdett munkát csak most fejezték be, mert az időjárás kegyes volt az építőkhöz, a világjárvány viszont nem.

Kovács Gábor

A hónapok óta tartó készülődés után nem lehetett csodálkozni azon, hogy a gyermekek már alig várták, mikor vehetik birtokba a játszóteret. Ezt az ünnepélyes átadó után, pénteken délután tehették meg a szülők és az óvónők gyűrűjében, miután minden óvodai csoport műsort adott, hogy bemutassa a tudását. Az óvodások végül felszabadultan, közösen rohanták meg az udvart, de nem kellett tartani attól, hogy valaki megsérül, mert a hinta, a csúszda, a mászóka és a többi játék körül különleges, ütközéselnyelő gumiborítás biztosít védelmet.

 

– A gyerekek mozgásfejlesztéséhez szükséges szabad tér adott nálunk, mert több hektár, közösségi tulajdonú zöldövezet van a település központjában – mutatta Prukner Gábor polgármester. – Szerencsére a gyermekáldás egyre nő a községben, ennek köszönhetően ma már száz gyermek jár az óvodánkba, vagyis tízzel, tizenöttel többen, mint a korábbi években.

– Hatalmas örömmel fogadtuk a régóta várt felújítást, mert ezzel egy régi álmunk vált valóra – mondta Endrédi Éva intézményvezető. – A gyerekeknek az utolsó pillanatig várniuk kellett, amíg a friss fű is kisarjadt az udvaron, de már minden készen áll a rajtra.

A négy csoportos óvoda magas létszámmal működik, a környezetvédelemre és a hagyományápolásra különösen nagy hangsúlyt fektetnek a nevelésben. A felújítás 17 millió forintba került, ezt nagyrészt önerőből állta az önkormányzat, illetve négymillió forint támogatáshoz jutottak a vidékfejlesztési programokból a Zselici Lámpások Egyesületen keresztül, hogy ezzel is növeljék a vidéki települések népességmegtartó erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában