a szezon legjobbika

2020.10.11. 15:30

Érmes bikákból sem volt hiány idén Kaszóban

Ötvenhat gímbikát hoztak terítékre a vendégvadászok az idei szezonban Kaszóban. Az elejtett koronások trófeái között 12 kilogramm feletti súlyú is akadt. A legszebbeket mutatták be a Kaszó Zrt. trófeaszemléjén, szombaton.

Györke József

Fotó: Györke József

Ötvenhat gímszarvast ejtettek el szeptemberben a Kaszó Zrt. területén, melyek trófeáit mutatták be a kilencedik alkalommal megrendezett trófeaszemlén.

Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elejtett bikák számát tekintve az idei idényben volt a legnagyobb teríték. Négy éve még csak kisebb eredményekkel dicsekedhettek, de lassan kezd beérni a szakszerű és odaadó munka a vadgazdálkodásban. A vezérigazgató megköszönte a vadászati és a turisztikai szakszemélyzet munkáját, hogy az idei nehéz időszak dacára helytálltak és végezték munkájukat.

Fotó: Györke József

Az ötvenhat gímbika között 12 kilogrammon feletti trófeasúlyú is akadt, de 10 kilogrammos is több került célkeresztbe. Galamb Gábor jónak értékelte a 7,3 kg-os átlagsúlyt, valamint azt, hogy 70 százalékos az érmes bikák száma. Közülük öt Kaszón elejtett arany minősítést érdemelt ki a bírálat során.

Fotó: Györke József

A szemle érdekessége volt, hogy pár elejtett gím szinte életre kelt a mögöttük lévő festményeken. Ez a jelenleg Kaszóban alkotó Prihoda Judit festőművésznek köszönhető. – Az idei szeptember is bőségesen ellátott alkotásra inspiráló témával – mondta az alkotó. – Mivel minden reggel alkalmam nyílt Kaszóban az aznapi terítéket meglátogatni és lehetőségem volt az elejtett bikák fotózására is, arra gondoltam, hogy a legjobb, legérdekesebb trófeákat megörökítem a magam eszközeivel. Így, egy szubjektív válogatás látható azokkal a bikákkal, melyek „életre keltek”, a Kaszóban, 2020 szeptemberében esettek közül.

Fotó: Györke József

Ugyanis a művész az elejtett állatok trófeái alapján képzeli azt el, hogyan nézhettek ki még az erdő királyaként a bikák, s ezt viszi vászonra. A többi Kaszóban készült festményét is megtekinthették az érdeklődők. Képeiből állítják össze a „KASZÓ – 2021”-es naptárat.

Délelőtt családi napot is tartottak, melynek keretében kisvasutaztak a résztvevők a Baláta tóhoz és szakember segítségével megismerkedtek a terület növény és állat világával. Visszaérkezést követően kézművesség és finom ebéd várta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában