I. Töklámpás faragó verseny - Csököly

2020.10.28. 11:31

Félelmetes és tréfás tökök is találkoztak Csökölyben

Ebben az évben először, ám hagyományteremtő szándékkal, tökfaragó versenyt hirdetett a Csökölyi Kulturális Egyesület a településen.

Barkóczy László

22-én csütörtökön lehetett nevezni a versenyre, és mindenki kapott egy választott méretű tököt is, hogy azt elkészítve indulhasson a versenyen. MOst először volt ilyen verseny a településen, mégis nagyon sokan indultak: 12 gyerek és 25 felnőtt érezte úgy, hogy mesteri mintát tud faragni az alapanyagba.

hétfőn 26-án aztán mindenkinek a kész művel a csökölyi könyvtár elé kellett menni, ahol független zsűri bírálta el a gyermek és felnőtt kategória beérkezett munkáit. A zsűri tagjai Mészáros Ágnes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csökölyi Jelenlét Pont vezetője, Bötykös István rajztanár Tóthné Polotár Annamária rajztanár voltak.

Amíg a zsűri bírált, a vendégeket finom kemencében készült sült tök és innivaló várta. Az eredményhirdetés előtt Jakab Gabriella, a Csökölyi Kulturális Egyesület elnöke köszönte meg az egyesülete mukáját, illetve az önkormányzat támogatását. Műsora egy mesével folytatódott a gyerekeknek, majd az eredményhirdetés és ajándékosztás következett.

 

Helyezések

Gyerek:

I. Fazekas Szofi

II. Patak Virág

III. Brolly Hunor

Különdíj: Szakács Linett Flóra

Felnőtt (itt minden helyezésből dupla volt):

I. Márkus Sándor

I. Istenes Emília-Heltai László

II. Bene Bettina

II. Paizs Mónika

III. Márkus Sára-Márkusné Koleszár Anett

III. Paizsné Paizs Lívia

Különdíj: Sipos Szonja

 

A tököket a hét végéig tekinthetik meg az érdeklődők a csökölyi könyvtár előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában