Járványügy Somogyban

2020.10.22. 09:40

Hírek röviden: Somogyot kockázatosnak ítélték a németek

Folyamatosan frissülő cikkünkben mindent megtalálhat a somogyi vírushelyzetről.

Sonline

18:40

A Német Külügyminisztérium honlapján tették közzé a Robert Koch Intézet ajánlását, amely október 24-től érvényes a hazánkba utazó német állampolgárokra. A legutóbbi frissítés szerint Heves és Zala mellett Somogy megye is veszélyes besorolást kapott.

16:03

Somogyban, Zselickislakon megtalálták a módját annak, hogy az idősek és családtagjaik érintkezésmentesen találkozhassanak. Bővebben itt olvashatsz erről!

 

14:10

Mutatjuk, hogyan alakult a napokban a koronavírus fertőzöttek száma megyénkben.

 

13:30

A Somogyi Hírlap azt a kérdést tette fel az operatív törzsnek, hogy az egymásra licitáló, szinte versenyző szakértői vélemények jelennek meg a C és a D vitamin fogyasztásának ajánlásával kapcsolatban. Egy átlagos esetet tekintve mi számít normális vitamin bevitelnek a vírussal való fertőződés esélyeinek csökkentése érdekében? Lehet-e túlfogyasztani ezeket a készítményeket?

Igen, lehet túlfogyasztani ezeket a vitaminokat, a túlzott mennyiségű vitamin-bevitel sem szolgálja az egészség megőrzését, sőt káros is lehet. Ez vonatkozik a zsírban és az vízben oldód vitaminokra egyaránt. – mondta el Müller Cecília tisztifőorvos. Hozzátette: azt tanácsolja, hogy beszéljük meg a kezelőorvossal és óva inti a lakosokat a túlzott vitamin-beviteltől.

 

9:00

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában