Járványügy Somogyban

2020.10.19. 09:22

Hírek röviden: egyre több intézményben van digitális oktatás

Folyamatosan frissülő cikkünkben mindent megtalálhat a somogyi vírushelyzetről.

Sonline

Nyíregyháza, 2020. március 12. Falucskai János fõiskolai docens adatszerkezetek és algoritmusok gyakorlatot tart hallgatóinak a Massive Open Online Course rendszeren keresztül távoktatásban a Nyíregyházi Egyetem E épületében 2020. március 12-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

15:35

Bezárt a Lamping is Kaposváron

A Kaposvári Szakképzési Centrum arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium mellett, a Lamping József Technikum és Szakképző Iskolában is pozitív koronavírus tesztek születtek. Két oktató és három technikai dolgozó PCR tesztje lett pozitív. Elővigyázatosságból az iskolából a mai napon a negyedik órát követően valamennyi tanulót hazaengedték.

Az őszi szünetig a teljes intézményben digitális formában valósul meg oktatás.

13:45

Csurgó

Füstös János Csurgó város polgármestere 2000 db szájvédő maszkot adott át az önkormányzat fenntartásában működő intézményeknek. Forrás: x

13:00

Több osztály tanul a héten is Somogyban digitális munkarend szerint. Ide kattintva elolvashatja cikkünkben melyek azok az iskolák.

12:00

A Somogyi Hírlap arról kérdezte az Operatív Törzset, hogy a koronavírusból kigyógyult idősek mennyi idő múlva kaphatják meg az influenza elleni védőoltást? Ebben az esetben mit jelent a tünetmentesség?

Mindig csak olyan személyt oltunk, akit az orvos olthatónak nyilvánít, emelte ki válaszában Müller Cecília, országos tisztifőorvos hétfői sajtótájékoztatóján. Ez jellemzően azt jelenti, hogy akutan nem zajlik nála semmilyen betegség, bár krónikusan természetesen lehetnek betegségei, hiszen pont ezért is szeretnék megvédeni a súlyos szövődményekkel járó fertőzéstől. Ha valaki átesett a koronavíruson, tünetei is voltak, de már három napja tünetmentes, és a tünetek kezdetétől számítva 10 nap telt el, akkor gyógyultnak nyilvánítható. Azonban mindig érdemes az orvos tanácsát kikérni, mert lehetnek olyan egyéni állapotok, melyek ezt az időtartamot megnyújtják. Ugyanakkor speciális munkakörökben, például az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknál a hatóságok gyógyulási időtartamot határoznak meg, és ragaszkodnak a két negatív PCR-teszthez. De ha a vírusfertőzés elhúzódna, a 21. napon őket is gyógyultnak nyilvánítják, és ezekben az esetekben az influenza elleni védőoltás javasolt mondta az országos tisztifőorvos.

11:00

A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Közhasznú Nonprofit Kft. betegbeléptető és szűrő-áteresztő pont kialakítására kérte fel a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredet. Az alakulat katonai sátrat, asztalt, székeket és egy elektromos sátorfűtő berendezést biztosított a harkányi centrum számára. Az egészségügyi intézmény előtti sátor segíti a koronavírus okozta veszélyhelyzet járványügyi protokolljainak elvégzését és betartatását. Korábban a nagyatádi kórház előtt alakítottak is ilyen sátras beléptetési pontot.

10:00

9:00

Az aktív igazolt fertőzöttek száma Somogyban 881 fő.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában