Járványügy Somogyban

2020.10.30. 09:11

Hírek röviden: csaknem száz új fertőzött van megyénkben

Folyamatosan frissülő cikkünkben egy helyen megtalálhatók a somogyi vírushelyzettel kapcsolatos legfontosabb hírek.

Sonline

19:50

Korlátozta a betegforgalmát a siófoki kórház a kialakult járványügyi helyzet miatt. Kedd óta több betegellátó egységeik szünetel a dolgozók járványügyi megfigyelése miatt. A korlátozás érinti a szemészeti egynapos ellátást, a szakrendelést, az ambulanciás és a fül-orr gégészeti osztályt, ambulanciát. A kórház vezetősége kéri a betegek megértését, döntésük a visszavonásig érvényes.

17:40

Van olyan somogyi iskola, ahol hosszabbítanak az őszi szüneten. Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: a balatonboglári tagintézményükben, a Mathiász János Technikum és Gimnáziumban otthon maradnak a diákok és a pedagógusok november hatodikáig, mert volt az oktatók és a gyerekek között is igazolt koronavírusos és elővigyázatosságból online oktatást rendelt el az intézményben. A tervek szerint november 9-től folytatják a tantermi oktatást.

14:40

Telefonon szinte lehetetlen elérni a kaposvári háziorvosok egy részét a koronavírus-járvány alatt. Faluhelyen viszont jól működik a telefonos kapcsolattartás, igaz a doktorok munkáját jelentősen megnehezíti a helyzet. Antal László, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Somogy megyei háziorvosi szekciójának vezetője arra kéri városi kollégáit, legyenek nyitottabbak a kommunikációban.

13:10

 

 

11:40

Elkezdődött az operatív Törzs pénteki tájékoztatója.

9:00

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

Járványügy Somogyban

A dosszié további cikkei

Járványügy Somogyban

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik