Járványügy Somogyban

2020.10.14. 09:02

Hírek röviden: Online tanrenddel óvják a diákokat

Összegyűjtöttük a legfontosabb és legfrissebb tudnivalókat a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. A naprakész helyi információkért kövesd folyamatosan frissülő cikkünket!

Sonline

15:44

Kettő osztályt, összesen 35 tanulót küldtek haza a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából szerdán. Miovecz János, az iskola vezetője elmondta, az ötödik és az egyik nyolcadik osztály diákjainak azért ellett elhagyni az intézményt, mert érintkeztek azzal a két pedagógussal, akiknek a koronavírus tesztje pozitív lett. Miovecz János hozzátette, egyelőre nem tudni, hogyan folytatódik tovább az oktatás, erről majd az Operatív Törzs dönt.

 

13:00

Online munkarendben tanulnak Kaposvár több általános iskolájában a diákok, mivel pedagógusok, diákok koronavírus tesztje lett pozitív. Kattints ide a részletekért!

12:03

A Somogyi Hírlap arról kérdezte az Operatív Törzset, hogy van-e adat arról, hogy hány kismama fertőződött meg hazánkban koronavírussal? Illetve átadhatják-e az édesanyák a vírust a csecsemőjüknek?

Müller Cecília kérdésünkre elmondta: vélhetően számos kismama fertőződött meg világszerte a koronavírussal, de sem a tavaszi, sem a mostani hullámban sem jegyeztek le olyan esetet, amikor a várandós kismama átadta volna gyermekének a betegséget. Sem a várandósság alatt, sem pedig szoptatással. Azt azonban megjegyezte az országos tisztifőorvos, hogy a pozitív édesanya szoptatás közben ettől még átadhatja a vírust a csecsemőnek. Ezért fontos a koronavírusos kismamáknak, hogy fokozottan tartsák be a higiénés szabályokat és szoptatás közben viseljenek orrot és szájat eltakaró arcmaszkot.

Müller Cecília megjegyezte: arra bíztatja a kismamákat, hogy ne essenek kétségbe, ha kiderül a pozitivitásuk. – Ez az állapot sokkal szorosabb követést igényel, de egyensúlyban tartható – mondta. – Noha a várandósság az immunrendszer szempontjából más állapot, a koronavírus terjedésének nem kedvez.

 

11:45

Élőben jelentkezik az Operatív Törzs sajtótájékoztatójával. Kövesse nálunk élőben!

11:00

Több kaposvári iskolában állítottak üzembe hőkaput. A berendezés segítségével gyorsabb a beléptetés az intézményekbe, hiszen rövid idő alatt akár száz diákot is meg tudnak vizsgálni a segítségével. Bővebben a témáról ide kattintva olvashatsz!

9:14

Mutatjuk, hogyan alakult a fertőzöttek száma Somogy megyében az elmúlt napokban.

 

 

9:00

Egy nap alatt 920-szal nőtt az igazoltan koronavírusos betegek száma országszerte. Somogy megyében szerdára 728-ra emelkedett a fertőzöttek száma.

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában