Járványügy Somogyban

2020.10.07. 15:42

Lélegeztetőgép is érkezett a somogyi kórházakba

Több száz millió forint értékben érkeztek orvosi eszközök, gépek a somogyi kórházakba.

Góz Lilla

A siófoki kórházba 200 millió forintot meghaladó értékű orvosi gépeket, berendezéseket szállítottak a napokban. Az egészségügyi intézmény kormányzati forrásból kapott hat lélegeztetőgépet, nyolc altatógépet, negyven infúziós pumpát, tíz betegőrző monitort, egy központi monitort, valamint hat dokkoló egységet.

– Minden megérkezett eszköz a betegek biztonságát szolgálja – mondta el Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. Hozzátette: napi kapcsolatban van a siófoki kórház főigazgatójával, aki jelzi, ha szükségük van valamire és tájékoztatja, hogyan zajlik a koronavírus második hullámában a védekezés. – A járvány első hullámát legyőztük, ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog – jegyezte meg a képviselő.

Nagyatádra is jutott kormányzati támogatásból orvosi berendezésekre. Pósa István főigazgató elmondta: hatvanhat millió forint értékben huszonkilenc betegőrző monitor, hatvan darab elektromos vagy hidraulikus kórtermi ágy érkezett meg a kórházba. A közeljövőben kapnak még infúziós pumpákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában