hideg ősz

2020.10.01. 12:40

Több társasházban is fűtöttek már a héten

Hétfő reggel négy társasház is kérte, hogy a hideg időjárás miatt indítsák el a távfűtést, tájékoztatta szerkesztőségünket a Kaposvári Vagyonkezelő.

Marosi Gábor

Három helyen már tudnak fűteni, egy társasházban viszont a karbantartási munkák miatt egyelőre nem működik a szolgáltatás. Zanatyné Uitz Zsuzsanna, távfűtési műszaki vezető lapunknak elmondta: a fűtési szezon szeptember 15-től május 15-ig tart. A szezon első, illetve utolsó egy hónapjában készenlét van, a szolgáltató kérésre bekapcsolja a fűtést. A folyamatos szolgáltatás október 15-e és április 15-e között érhető el.

– Néhány társasháznál még karbantartást végeznek – mondta Zanatyné Uitz Zsuzsanna. – Vannak még olyan épületek, ahol a fűtési rendszert szerelik. Ilyenkor a csövekben lévő vizet leengedik, fűteni pedig csak azután lehet, miután végeztek a munkálatokkal és újratöltik. Folyamatosan tájékoztatjuk a fogyasztókat és a közös képviselőket, hogy tegyék alkalmassá a saját fűtési rendszereiket és fejezzék be a karbantartást – mondta a távfűtési műszaki vezető. Hozzátette: sokszor találkoznak szabálytalan szerelésekkel, előre nem egyeztetett átalakításokkal. Csak akkor tudják biztosítani a zavartalan szolgáltatást, ha a hibákat már kijavították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában