ajándék

2020.11.27. 14:00

Bölcs bagoly figyel a nagybajomi iskolaudvaron

Egy fából faragott bagoly figyeli a nagybajomi diákok mindennapjait néhány napja az iskola udvarán. Az alkotást ajándékba kapta az intézmény egy mesterembertől, aki részt vett az iskola környezetét megújító munkálatokban.

Andricz Gabriella

– A nyár vége óta szépítgetjük iskolánk környékét. Szerencsések vagyunk, mert hatalmas udvar és játszótér is tartozik az épülethez. Az évek során azonban balesetveszélyessé váltak a mászókák és a csúszdaelemek, így sikerült most sort keríteni a felújításra, valamint új eszközök beszerzésére.

A kaposvári tankerület támogatása mellett a helyi önkormányzat, a Gyermekekért Alapítvány, a Szülői Szervezet és a Nagybajomért Közalapítvány nyújtott anyagi segítséget – mondta el Várhegyi Éva, az intézmény igazgatóhelyettese.

Megtudtuk, hogy az iskola bejárati kapuja, a faragott székelykapu is megújult egy kutasi fafaragó, Varga Krisztián keze munkája által. A láncfűrészes fafaragóként ismert mesterember a munka végeztével adományozta az iskolának egyik faragványát, amely egy könyvkötegtalapzaton álló baglyot formáz.

Az alkotásról ugyan megoszlanak a vélemények a diákok és a pedagógusok körében is, néhány kisdiák félelmetesnek tartja, a nagyobbak viszont úgy érzik, mintha folyamatosan őket figyelné a bagoly.

– A bölcsesség jelképét formázó madarat a kihelyezés után a gyerekek rögtön körbejárták és megcsodálták, és még egy matematikapéldát is kapcsoltunk a helyszínen a látványhoz – mondta el az igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában