Járványügy Somogyban

2020.11.04. 14:21

Előkerültek a kartonnézők a raktárból

Gyorsan reagált a Csiky Gergely Színház a kedd este kihirdetett rendeletre. A kellékesek elővették a raktárból a nyár elején már bevetett és jó szolgálatot tevő kartonnézőket, amelyeknek létszámát rekord idő alatt növelniük kellett.

Turbéki Bernadett

Míg tavasszal ülhettek egymás mellett az egy háztartásból érkező nézők, addig mostanra úgy változott a helyzet, hogy nekik is tartaniuk kell egymástól a másfél méteres távolságot. Ezt a színház dolgozói gondosan kimérték, így minden harmadik, vagy negyedik széken ülhet néző.

A páholyokban is egyszerre egy személy tartózkodhat. Így az eredetileg négyszázhúsz férőhelyet a járványügyi helyzet száztízre csökkentette a Csikyben.

-Jegyirodánk folyamatosan működik, és azon dolgoznak munkatársaink, hogy mindenkitől megérdeklődjék, tud-e jönni, valamint értesítik azokat, akik a létszámstop miatt már nem férnek be. Velük egy későbbi időpontot egyeztetnek-mondta Fehér Euridiké, a színház marketing igazgatója. Hozzátette: nagy figyelmet fordítanak a szellőztetésre és a fertőtlenítésre. A nézőket testhőmérsékletük megmérése után, a forgóajtó helyett, az oldalajtókon, szakaszosan engedik majd be. Ennek alapján, érkezési sorrendben foglalhatják el a kartonnézők által szabadon hagyott helyeket. A nézőtér feltöltésében a színház munkatársai segítenek. Számítanak a színházlátogatók együttműködésére, és azt kérik, mindenki vigyen magával maszkot, mert csak úgy engedik be a „Meggyeskert-be”.

Járványügy Somogyban

A dosszié további cikkei