Járványügy Somogyban

2020.11.20. 18:48

Hagymát és krumplit is osztottak a rászorulóknak

Pénteken délelőtt élelmiszert osztottak Somodorban: összesen 135 rászoruló család részesült az önkormányzat támogatásában.

Harsányi Miklós

– A 15 kiló krumpli és a tíz kilogramm hagymán kívül tíz kiló finom lisztet is adtunk – mondta Makai Sándor somodori polgármester. – Azt akartuk, hogy minden rászoruló gyors segítséget kapjon. Ez az élelmiszer mennyiség akár hosszú hetekig elég lehet egy-egy családnak.

Bár péntek reggel nyolckor kezdték osztani az élelmiszert, az első jelentkező már fél nyolckor megérkezett. A polgármester kiemelte: különösen fontos, hogy a koronavírus járvány alatt nehéz helyzetbe jutott családok kézzel fogható támogatásban részesüljenek. A korábbihoz képest kevesebb a munkalehetőség a környéken, s ezért született a döntés az élelmiszerosztásról. Azt mondta: hálásak voltak az emberek. A 420 lelkes településen ezzel nem zárult le a segítségnyújtás, az önkormányzat még az év vége előtt a szociális keretből anyagilag is támogatni kívánja a rászorulókat. Ennek mértékéről hamarosan dönthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában