örökség

2020.11.04. 17:30

Harangházat építenek a Makovecz-hagyatékból

Új, különleges épülettel gazdagodhat a város a Makovecz Alapítvány jóvoltából.

K. G.

Szita Károly polgármester és Makovecz Pál, Makovecz Imre fia, valamint Csernyus Lőrinc, Ybl Miklós-díjas építész, egykori Makovecz-tanítvány szerdán a kaposvári városházán folytatott megbeszélést, hogy hol épüljön meg a harangház, amelyet egy harangöntő család tiszteletére tervezett a magyar organikus építészet mestere.

Kaposvár három éve rendezett kiállítást a Makovecz hagyatékból, és a megyeszékhelyen már egyébként áll két Makovecz-épület. Ápolva az örökségét és tisztelve a hagyatékát Kaposvár jelentkezett arra, hogy megvalósulhasson egy újabb alkotása, hangsúlyozta Szita Károly. A harangház turisztikai látványosság szerepét is betöltheti, mert időközönként harangjáték csendül fel majd benne. A kormány száz százalékot kitevő anyagi támogatásával a Makovecz programban eddig 30 épületet újítottak fel, vagy építettek meg országszerte. Makovecz Imre fia köszönetet mondott Kaposvárnak, hogy befogadták a harangházat, ami 2022-re valósulhat meg. Eddig három helyszín jött szóba: a Városliget, a szentjakabi apátság és a Donner, de döntés még nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában