Járványügy Somogyban

2020.11.06. 11:15

Hírek röviden: Folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma

Kövesd folyamatosan frissülő cikkünket a legfrissebb információkért.

Sonline

Védõruhába öltözött egészségügyi dolgozó a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelõ Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

18:03

Balatonszemes és Balatonöszod polgármesterei közös nyilatkozatot tettek közzé Balatonszemes honlapján:

Tisztelt balatonszemesi, tisztelt balatonőszödi lakosok!

A koronavírus fertőzés új szakaszához érkeztünk. Magyarország kormánya az ország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A rendkívüli jogrend bevezetésével a védelmi intézkedések az alábbiak:

 • Éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, szálláshelyén tartózkodni. Ez alól kivétel, ha a munkavégzés helyére utazik, a munkavégzés helye és a lakóhelye között. Ha valaki egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzetbe kerül, valamint ha életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét.

 • A vendéglátóhelyek 11 óráig tarthatnak nyitva. A zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó helyek viszont nem nyithatnak ki.

 • Életbe lépett az ingyenes parkolás az ország egész területén.

 • A kulturális (pl. színházak) és sportrendezvények nézőterén a nézők minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, és az egymás mögötti ülőhelyeket sem használhatják. A kötelezettségek megszegőinek a rendezvényről távoznia kell.

 • Az eddig előírt maszkviselési kötelezettség az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, ügyfélszolgálatra nyitva álló helyszíneken, szociális és egészségügyi intézményekben, vendéglátó egységekben fennmaradt. A maszkviselés során az orrot és szájat eltakaró szakszerű maszkviselést írják elő.

  A szabályok ellenőrzésére a rendőrhatóság jogosult, aki pénzbírsággal és esetlegesen az üzletek bezárásának szankciójával is élhet.

  A koronavírus járvány egyre erősödő térnyerése és a védekezésül szolgáló vakcina hiánya szükségessé teszi, hogy minden lakos a saját eszközeivel, felelős magatartásával védje saját magát, hozzátartozóit és a település lakóit.

  Mivel a járvány nem minden személy esetén okoz tényleges megbetegedést, így az általános védelmi intézkedések, magatartás (maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés) elősegítheti, hogy a vétlen vírushordozók ne fertőzzék tovább lakókörnyezetüket.

  Kérjük, csak a legszükségesebb esetben és gyakorisággal mozduljanak ki otthonaikból. Ez különös tekintettel igaz az idősebb korú lakosainkra, akik egészségi állapotuknál és koruknál fogva a legveszélyeztetettebbek.

  Védjük Őket!

  Kérjük, figyeljék folyamatosan az egyre változó előírásokat.

  Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a veszélyhelyzet elrendelésének időpontjától, 2020 november 4-től az önkormányzat képviselő-testületének feladat-, és hatáskörét a polgármester gyakorolja, így testületi ülések, közmeghallgatás nem lesz a veszélyhelyzet megszüntetéséig.

  Kérjük a Közös Önkormányzati Hivatalba a személyes ügyfélfogadás legszükségesebb mértékre való csökkentését.

  17:58

  Jelenleg 3 siófoki tagintézmény, a Katicabogár, a Nyitnyikék és a Nyolcszínvirág is zárva vannak. A Katicabogárban két dajka, a másik kettőben egy dajka, illetve egy óvónő lettek pozitívak. A sok kontakt miatt döntött a hatóság a bezárásokról. Ha további problémák nem merülnek fel, hétfőn mindhárom tagintézmény kinyithat.

  A siófoki gondozási központ esetében, az idősotthon ápoltjainál eddig sikerült megakadályozni, hogy bárki is megfertőződjön. Egy ott dolgozó ugyan korábban pozitív lett, de mind ő, mind pedig a teljes műszak (8 fő) azonnal karanténba került és úgy tűnik még időben. A családsegítő szolgálatot időlegesen bezárt.

   

  14:51

   

  14:00

  A Bábszíntér szabadtérre helyezi vasárnapi Pulcinella című előadását. Erről közösségi oldalán tájékoztatta a nézőket.

  12:30

  Meghosszabbítják az online oktatást a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Technikumában. Erről a szakképzési centrum közösségi oldalán tájékoztatta a szülőket és diákokat Szamosi Lóránt kancellár.

   

  11:18

  Élőben jelentkezik az Operatív Törzs.

  10:00

  Ismét nőtt a beazonosított betegek száma. A tisztifőorvos szerint már nincs olyan település az országban, amely ne lenne érintett a koronavírussal.

   

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában