Járványügy Somogyban

2020.11.09. 10:00

Hírek röviden: A lelki feltöltődés helyei, a templomok nyitva maradnak

Kövesd velünk a legfontosabb járványhelyzettel kapcsolatos somogyi híreket folyamatosan frissülő cikkünkben.

Sonline

Budapest, 2020. május 14. Védõfelszerelést viselõ orvos megvizsgál egy beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fõvárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

17:20

A Magyar Katolikus Egyház közleményt adott ki, reagálva Orbán Viktor hétfői bejelentésére, ebben leszögezik: a templomok nyitva maradnak, ám kérik a híveket a biztonsági előírások betartására. A közlemény kitér arra, hogy a plébániai oktatásokat, közösségi összejöveteleket a közeljövőben csak online formában javasolják megtartani. A témáról bővebben, ide kattintva olvashatsz!

16:15

Az államtitkár elrendelte a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban a digitális tanrendre való átállást. Az iskola közösségi oldalán tájékoztatta a szülőket.

 

A Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, Szamosi Lóránt is fontos tudnivalókat tett közzé a digitális tanrendre való átállás kapcsán. A külső szakmai gyakorlatokon részt vehetnek eztán is a tanulószerződéses diákok, persze a szigorú egészségügyi szabályok betartásával, közölte. Arról is írt, hogy az október 22-e után tervezett szintvizsgák elmaradnak, a szükséges tananyagokat az oktatáshoz a KRÉTA rendszerből kapják meg a diákok, illetve az iskolák közösségi felületein. A kancellár úgy fogalmazott: az intézményeket folyamatosan fertőtlenítik, oda belépni csak az ügyeletes vezető és kijelölt munkavállalók léphetnek be.

16:00

A siófoki és a nagyatádi kórházban is felkészültek a betegek számának növekedésére. Erről Neszményi Zsolt, kormánymegbízott számolt be közösségi oldalán. Ahol ezt is közölte: ágyak, lélegeztetőgépek és jól képzett egészségügyi dolgozók is rendelkezésre állnak az intézményekben.

 

15:35

Az online térbe helyezi át előadásait a Roxínház. A kaposvári társulat erről közösségi oldalán tájékoztatta a nagyérdeműt, ahol azt írták: az intézkedések miatt bizonytalan ideig elmaradnak az előadások.

15:00

Vérplazma donorokat várnak a kaposvári Plazma Pontba, most olyanok jelentkezését várják, akik átestek már a koronavírus fertőzésen. Bővebben az eljárásról ide kattintva olvashatsz!

14:30

A sportélet is kényszerpihenőre kényszerül a miniszterelnök hétfői bejelentése kapcsán. A megyei labdarúgás leáll egy hónapra, hiszen az amatőr csapatsport szabadtéren is tilos lesz kedd éjféltől.

14:00

A pandémia tavaszi hulláma idején harmincöt somogyi ügyvéd csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy ingyenes jogi tanácsot adjanak telefonon, vagy e-mailben. A „pro bono” lehetőséget igyekeztek kihasználni az ügyfelek, ám egy idő után a lehetőség mintha kikopott volna a köztudatból.

13:35

A koronavírus-járvány miatt, összhangban a kormány intézkedéseivel elmarad a Kaposvári Közlekedési Központ november 10-re tervezett átadó ünnepsége.

12:55

Szamosi Lóránt a Siófoki Szakképzési Centrum kancellára közösségi oldalon erősítette meg, hogy az országos korlátozásoknak megfelelően szerdától online oktatás lép életbe a centrum intézményeiben

12:25

A Somogyi Hírlap azt kérdezte hétfőn az Operatív Törzstől hogy mit mutat a hétvége statisztikája, hiszen ilyenkor nehezebb betartani a szabályokat? Hány ellenőrzést végeztek, milyen büntetéseket szabtak ki a szabálytszegőkre? Mennyi volt a legmagasabb összegű helyszíni bírság?

Tóth Róbert alezredes így összegezte a számokat: – országosan 639 fővel szemben intézkedtek a rendőrök kijárási korlátozás megszegése miatt, 49 főt figyelmeztettek, 309 esetben szabtunk ki helyszíni bírságot, míg 200 főt jelentettünk fel. A hétvégén kiemelném a Budapesti Rendőr-főkapitányság tevékenységét is, akik célzott akció keretein belül ellenőrizték a vendéglátó üzletek nyitvatartását. Ezen ellenőrzések során kilenc üzlet bezárását kezdeményezték közigazgatási hatósági ügyben.

12:00

Elkezdődött az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatója.

11:40

Részben helyszíni, részben online oktatásra állt át hétfőtől az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium Virág utcai telephelyén tanuló húsz osztály. Három dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív, négyen pedig az ÁNTSZ rendelkezései alapján szoros kontaktnak minősülnek, ezért őket is hatósági házi karanténba helyezték. A tantermen kívüli oktatás csak az elméleti órákat érinti, a gyakorlati órák a Virág utcai és a Pázmány Péter utcai tanműhelyekben megtartásra kerülnek.

Hibrid oktatásban vesz részt keddig a Lamping József Technikum és Szakképző Iskola kilencedikes kozmetikus-technikus osztálya. Ez azt jelenti, hogy A-B hét szerinti váltásban, az osztály egyik fele tantermi, míg a másik fele online oktatásban tanul.

Továbbá online munkarendre állt át november 9-től a Nagyatádi Szakképző Iskola turizmus-vendéglátás ágazatban résztvevő tanulók valamint a végzős szakács-cukrász osztály is, miután egy oktatónál felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja. Az intézkedés 45 tanulót érint.

Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtti bejelentése alapján szerdától a Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláinál is online oktatás lép életbe.

11:35

A Kaposi Mór Oktató Kórház közösségi oldalán tájékoztatott az új eljárásrendről.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1424006294469384&id=276496209220404&__cft__[0]=AZXqhGY8jFY5hGnrM5f5i9y1S72-yWlA3oHwTTCipZArK-wTGNQ6AvkO6J8b1xduWt2c-6PhzFEtrVbQDNiV2mkyC_5WgDa_yL-rYV_4TMkd2pyxH0Od6dGvpL0av3SmJhdZgevVWC4Ou6yE6ypZancpybJyIyQfAoxEta1kPg7O4g&__tn__=%2CO%2CP-R

11:00

 

 

10:20

A Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban a 9-12. évfolyamosok döntésre várnak a digitális oktatással kapcsolatban, az intézmény addig is otthonmaradásra kéri a diákokat.

10:00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában