fotók

2020.11.18. 19:40

Járványhelyzetben is helytállnak: a szociális dolgozókat díjazták

A szociális ágazatban dolgozók kaptak elismerést szerda délután a Városháza dísztermében, ahol Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a díjazottakat. Összesen 12 szakembert jutalmaztak.

Harsányi Miklós

Szita Károly polgármester felidézte: tavaly egészen más körülmények között ünnepelték a szociális ágazatban dolgozókat, mint most. Háláját fejezte ki a szakemberek áldozatos munkájáért, ez az év rárakott egy lapáttal a nehézségekre. Volt egy tavaszi kemény kihívás, aztán jött a mostani.

– Biztos vagyok, hogy a saját fizikai munkájukon kívül nagyon sok embernek mentális segítséget is adnak – hangsúlyozta Szita Károly. – Akkor, amikor ilyen körülmények között kell helytállniuk.

A Kaposvári Szociális Központ dolgozói közül Csoma Lilla, Kiss József Andorné, Rácz Mónika és Szigeti Istvánné kapott elismerést. A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ két munkatársa, Mestyán Kovács Orsolya és Nagy-Török Erika tevékenységét is elismerték, a Pannon Ment Kft Idősek Otthonából Válóczi Izabella valamint Kovács Gyöngyi munkáját díjazták, míg a Borostyánvirág Anyaotthonból Bajnóczi Józsefnét és Péntek Csabát. A Szociális Munka Napja alkalmából központi elismerést vehet át Bilkei Anita, a szociális iroda munkatársa és Siposné Varga Andrea, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere. Csoma Lilla mentálhigiénés munkatársa lapunknak azt mondta: a mostani körülmények között kiemelt jelentősége van a fokozott figyelemnek. A Liget Otthonban 59-en vannak, a legidősebb lakó 96 éves.

– A napi feladatok ellátáson kívül lényeges az egyéni és a csoportos beszélgetés is – hangsúlyozta. – Különösen fontos a biztonságérzet erősítése, s a szorongás oldása. A koronavírus járvány miatt gyökeresen eltér az idei advent és a karácsony a korábbiaktól, de mindent megteszünk, hogy szeretetteljes légkörben ünnepeljünk, s meglepetéssel készülünk az otthon lakóknak.

Kaposváron összességében csaknem 300-an dolgoznak a szakterületen. Még augusztusban fogadta el a közgyűlés, hogy az önkormányzati szociális intézményekben dolgozóknak egyszeri juttatásként átlagosan 100 ezer forintot fizetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában