digitális oktatás

2020.11.26. 10:52

Kedvet kaptak a kutatáshoz az egyetemen

A járvány idején sem állt le a tudományos munka a Kaposvári Campuson. Ugyan online, de idén is megrendezték a tudományos diákköri konferenciát.

K. G.

A Gazdaságtudományi Kar tudományos diákköri konferenciát rendezett szerdán, de csupán online. A megnyitót Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora tartotta, aki a tehetséggondozás és a tudományos kutatói utánpótlás nevelésének fontosságát hangsúlyozta.

– A jelek szerint a digitális oktatás ösztönözte a hallgatókat, mert ilyen magas számban régóta nem jelentkeztek a megmérettetésre, emiatt két szekciót is kellett indítani – hangsúlyozta Szigeti Orsolya dékán. Összesen tizenhét hallgató nevezett, de volt, aki két pályázatot is beadott. Az oktatók a fokozott részvételt annak is tulajdonították, hogy ez az utolsó időszak, amikor a 2021-es országos rendezvényre nevezni lehet. Változatos témákat boncolgattak a diákok, érintették a marketing és a menedzsment területét, illetve pénzügyi módszertani kérdéseket feszegettek.

A kampuszon egy termet jelöltek ki, ahol az oktatók online követhették a hallgatók otthoni előadásait. Kis Illés Hajnalka végzős, levelezős hallgatóként, munka mellett indult a diákköri konferencián. A munkahelyén gyűjtött tapasztalatokat is felhasználta arra, hogy megvizsgálja, hogyan hat a vezetők szemlélete a szervezeti kultúrára és a dolgozók egyéni motivációjára. A konzulens tanára Berke Szilárd volt.

Az online oktatás pozitívumaként értékelték a tanárok, hogy sok internetes platformot találtak és használtak a hallgatók. Szigeti Orsolya azt is megemlítette, hogy új alap-és mesterszakokkal bővítették a képzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában