fotók

2020.11.20. 16:29

Mézes reggelivel és zümmögő kaptárral várták az ovisokat

Idén is bekapcsolódott az Európai Mézes Reggeli programba a SZIE Kaposvári Capmus Gyakorló Óvoda.

Marosi Gábor

A méhekről és a mézfogyasztásról Hanzel Róbert, kaposmérői méhész mesélt a gyerekeknek, de nem a megszokott formában. A járványhelyzet miatt online előadást tartott és a kaptárak mellől jelentkezett be a videóban.

– Láthatóan nagyon élvezték az ovisok – mondta Hanzel Róbert. – Megmutattam a gyerekeknek, hogy a méhek mit csinálnak ebben a hideg időben. Fontos, hogy nem alszanak, hanem telelő fürtbe vannak rendeződve és úgy várják a tavaszt. Mindig mozognak egy kicsit azért, hogy hőt termeljenek és melegítsék egymást – fogalmazott a méhész. Hanzel Róbert hozzátette, még mindig nagyon kevés mézet fogyasztunk, évente átlagosan hetven-nyolcvan dekát, az ideális azonban egy kiló lenne. Naponta egy-két teáskanálnyi mézet kellene megenni, hiszen azzal fedeznénk a napi vitaminmennyiséget.

Méhésznek öltöztek az óvónők

Nagyné Zsilovics Tímea, SZIE Kaposvári Capmus Gyakorló Óvoda vezetője elmondta, a gyerekek a meséken, a dalokon és a verseken keresztül sokat találkoznak a méhekkel és a mézzel, de fontos, hogy meg is tudják kóstolni az édességet. A programnak köszönhetően 75 óvodás, hétféle mézet ismerhetett meg, melyeket a méhészruhába bújt óvó nénik szolgáltak fel nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában