Járványügy Somogyban

2020.11.10. 18:52

Nem nyit ki a siófoki műjégpálya

Közösségi oldalán tájékoztatta követőit Lengyel Róbert, siófoki polgármester a városi vírushelyzetről.

Sonline

A városvezető azt írta, hogy újabb koronavírusos megbetegedést regisztráltak a siófoki Pöttyös oviban, és a Pillangó oviban is egy dajka elkapta a betegséget. Kifejtette: a gondozási központban lakók nem, viszont a személyzet tagjai közül már hárman produkáltak pozitív tesztet. Mellettük a családsegítő szolgálat egy munkatársa is koronavírusos, ő karanténba került.

A városvezető kiemelte: az intézményekben a lehető legszigorúbban betartják a megelőzést szolgáló intézkedéseket és munkaszervezéssel igyekeznek a kiesőket pótolni. Aki pedig karanténból tér vissza, azt az önkormányzat saját költségén tesztelteti le. S csak az mehet vissza dolgozni, aki negatív tesztet produkál.

- Sokan firtatják, hogy a friss kormánydöntések fényében, mi lesz az idén a hajóállomási műjégpályával és a karácsonyi vásárral – írta bejegyzésében Lengyel Róbert. – Nos, a pályát korábbi ígéretemhez híven már megrendeltük, sőt, folytak az előkészületek a letelepítésére is, de most az egész dugába dőlt, sajnos el kell engednünk ezt a történetet. A vásárral kapcsolatosan arra az álláspontra helyezkedtem –meghallgatva közvetlen munkatársaim véleményét is-, hogy most 30 napig el kell azt is felejtenünk, viszont ha utána lazítanak és központi korlát nem lesz, akkor a város nem gördít akadályt az elé, hogy egy kis karácsonyi/szilveszteri hangulatot csináljunk Siófokon. Természetesen korlátozott számú árusító bódéval, a helyi vállalkozókat preferálva és minden járványügyi előírást betartatva. Ha ráhosszabbítanak, akkor ez sem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában