mérték

2020.11.23. 07:50

Túllépte a jogos védelmet, felfüggesztettet kaphat

Rátámadt ittasan ismerősére. A támadó arccsonttörtést szenvedett, s ha ezután nem lett volna kórházban, bele is halhatott volna a sérüléseibe. Vádemelést javasol a Somogy Megyei Főügyészség a nagyatádi fiatalemberre.

Sonline

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 24 éves nagyatádi férfival szemben. Azzal vádolják, hogy tavaly októberben egy helyi sörözőben iszogatott, a pultnál helyet foglaló későbbi sértettel is. Záráskor a pultos felszólítása ellenére nem akart távozni a sértett, ezért a vádlott erőteljesen rászólt.

A kemény szó hatásosnak bizonyult, mert erre kiment a sértett a helyiségből, de csak azért, hogy az ajtóból visszarohanjon az egységbe és behúzzon egyet az őt rendre intő vádlottnak. Az ütés meglepetésként érte a 24 éves férfit, aki nekiesett a pultnak.

Több se kellett neki, az első után felocsúdó vádlott dulakodni kezdett a sértettel. Mindketten a földre estek úgy, hogy a sértett beütötte a fejét, és további támadásra már nem volt képes. A vád szerint: ezt ugyan észlelte a vádlott is, de – a jogos védelem kereteit túllépve – legalább háromszor még arcon ütötte ököllel a magatehetetlenül földön fekvő másik férfit.

Ekkor avatkozott közbe a vádlott ismerőse, aki elvonta onnan a felindult férfit. A vádlott miután megnyugodott, és észlelte, hogy a sértett nem mozdul, megkérte a pultost, hogy értesítse a mentőket. A sértettnek a bántalmazás következtében – egyebek mellett – többszörös arccsonttörése keletkezett, valamint a gyógykezelése alatt légúti szövődmények is felléptek nála, mely olyan közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett, ami megfelelő orvosi kezelés nélkül a halálát okozhatta volna.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában