kibertipp

2020.12.02. 14:26

A biztonságunk virtuálisan is fontos

Már-már hagyományos heti kibertippeket osztott meg a rendőrség az internetezőkkel. Online kampányában arra igyekszik ráirányítani a világhálón szörfözők figyelmét, hogyan előzhetik meg az áldozattá válást a hálón.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Ezen a héten a rendőrség online figyelemfelhívó kampánya a számítógépek biztonságára fókuszál, s ezzel természetesen tulajdonosaik adatainak biztonságára is.

Ugyanúgy, ahogy otthonunk biztonságáért mindent megteszünk – bezárjuk a kerítést, bejárati ajtót – az úgynevezett kiberotthonunkért is el követnünk mindent. A védelmet érdemes időről-időre felülvizsgálni számítógépünkön, mobileszközeinkön. Fontos a védettséget biztosító szoftvereket időközönként frissíteni, így ha biztonsági rés keletkezik rajta, magától értetődő, hogy azt rendbe tudjuk hozni.

Hiszen, ha az operációs rendszeren vagy szoftvereken keletkezik egy hiba, egy biztonsági rés, sokszor nem is vesszük észre. Vagy csak már akkor, ha egy kártevő beférkőzött az okostelefonba, tabletbe, vagy laptopba. Pedig ezek védelmét is rendszeresen javítani szükséges. A rendszeres frissítésekkel a kibertámadásokat elkerülhetjük. A rendőrség azt javasolja, hogy használjunk megbízható és naprakész biztonsági megoldást az internetezésre használt eszközeinken.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában