házhozbolt

2020.12.16. 11:30

A küszöbig viszik a kenyeret, de a gyógyszert is Kaposváron

Házhoz szállítást is vállal több kaposvári kereskedelmi vállalkozás; az élelmiszerboltok, gyógyszertárak a szolgáltatással azt szeretnék elérni, hogy akik a járvány idején félnek kimozdulni otthonról, ők is friss áruhoz juthassanak.

Marosi Gábor

Kedden délután egy órakor megszólalt Tóth Lászlóné kaputelefonja. Az idős kaposvári asszony nagyon várta már, hogy megrendelt portékái megérkezzenek. – Nem szívesen megyek már el a boltba – mondta lapunknak. – Autoimmun beteg vagyok, ezért próbálom kerülni a közösséget. Szerencsére március óta igénybe lehet venni ezt a szolgáltatást, így amikor csak szükségem van valamilyen alapvető élelmiszerre, akkor telefonon megrendelem.

Baracskai Eszter, a Kovács ABC üzletvezetője maga viszi ki a megrendelt termékeket. Naponta körülbelül négy-öt, főként idős ember bevásárlását szállítja házhoz, de azoknak is segít, akik karanténban vannak. – Főleg a nyugdíjasoknak találtuk ezt ki – mondta Baracskai Eszter. – Ezért sem lehet nálunk interneten keresztül rendelni, csak telefonon. Az motivált, hogy idős embereknek segíthetek. Kiszállítási díjat nem számolunk fel, mindenki annyit fizet, amennyi a blokkon szerepel. Borravalót sem fogadok el. Járok a Zárda utcába egy idős nénihez, szerintem rajtam kívül más nem nyitja rá az ajtót. Jó érzés, hogy néhány ember szívébe egy kicsit belophattam magam – mondta.

Ságiné Papp Nikoletta, a Nacsa Store Kft. tulajdonosa is március óta járja a házakat. – A kisgyerekes és az idős vásárlók kerestek meg minket azzal, hogy nem szívesen jönnek be a boltba, mi pedig eleget tettünk a kérésüknek és elindítottuk ezt a szolgáltatást – mondta. – Aki leadja a rendelést, másnap délelőtt megkapja a termékeket. Természetesen friss pékárut, zöldséget és gyümölcsöt szállítunk házhoz, amiért nem számolunk fel plusz pénzt. Bankkártyával is fizethetnek, így csak minimális az érintkezés – tette hozzá Ságiné Papp Nikoletta.

A hőtartó dobozokat is kiszállítják

Az élelmiszer mellett gyógyszert, illatszereket és vegyi árut is kiszállítanak Kaposváron. Maráz Ferenc, a Marázplast tulajdonosa megkeresésünkre elmondta; náluk csak cégek tudják igénybe venni ezt a szolgáltatást, a magánszemélyek nem. Kiemelte; kereskedői kiszállítással már az alapításuk óta foglalkoznak, ami viszont újdonság, hogy az éttermeket és az ételkiszállítással foglalkozó vállalkozásokat is kiszolgálják a járvány idején. Maráz Ferenc hozzátette; hetente egyszer evőeszközöket, dobozokat, melegen tartó edényeket is szállítanak a vendéglátósoknak, így az éttermeseknek nem kell mindenből bespájzolniuk és több helyük marad a raktárban.

Nemrégiben elindult az egyik legrégibb multi házhozszállító szolgáltatása, amelyről korábban itt írtunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában