segítség

2020.12.12. 13:30

A papírpohár is segíthet Dorcinak

Pontosan 15 ezer forintért kelt el a közelmúltban megnyílt kaposvári gyorsétteremben kiadott legelső pohár.

Góz Lilla

Marosi Gábor újságíró kollégánk az ünnepélyes átadóról beszerzett papírpoharat feltette a közösségi oldalra, amelyre licitálni lehetett. Sokan szerették volna megszerezni a poharat, ám végül Szücs Anetté lett, aki 7 ezer forintért ütötte le a licitet. Mivel a bevételt jótékony célra ajánlotta fel kollégánk, ezért a győztes licitáló úgy döntött, hogy 15 ezer forintot fizet érte.

– Évente egy-két alkalommal, ünneptől függetlenül, fontosnak tartom, hogy segítsünk az elesetteken, rászorulókon, azt gondolom mindenki életében szükség van ilyen cselekedetekre – mondta el Szücs Anett, a Somogy TV riportere. – Egy csokonyavisontai kislány mozgásszervi komplex terápiájára ajánlom fel az összeget, ugyanis szüksége van az egymillió forintos fejlesztésre, amihez mi is picivel hozzá tudunk járulni – mondta el Marosi Gábor. Hozzátette: Harasztia Dorottya hároméves múlt, de sajnos se beszélni, se járni nem tud.

– Halva született, 20 perc alatt élesztették újra, de az oxigénhiány miatt gyenge a központi idegrendszere, emiatt lenne szükségünk egyéves intenzív mozgásterápiára a pécsi Borsóházban – mondta el Harasztia Judit, a kislány édesanyja. A fejlesztőközpont a közösségi oldalon a csodacsoport jótékonysági licit néven gyűjtést szervezett, hogy heti több alkalommal finanszírozni tudják a kislány terápiáját. – Nagyon boldogok vagyunk, hétfő este kaptuk a hírt, hogy egy hét alatt összegyűlt az egymillió forint a terápiára, már csak az útiköltséget kell kigazdálkodnunk valahogy – mondta el az édesanya.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában