meglepetés

2020.12.18. 17:30

Átvehették ajándékaikat a rászoruló gyermekek

Rászoruló gyerekek karácsonyi ajándékait állították össze a Kaposvár főterén található Adománykuckóban december eleje óta összegyűlt felajánlásokból. Az adományokat pénteken adták át a családoknak az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekházában.

Kovács Gábor

Nem egy kisgyermeknél nagyobb volt az ajándékcsomag, alig bírták cipelni, miközben az édesanyák a szemüket törölgették.

– Nagyon nagy segítség, hogy ezt kapjuk, mert nem tudnánk megvenni a gyerekeknek, helyette fát kell venni a téli időszakban – vallotta be Balogh Gyöngyi a hét gyermeke gyűrűjében. – Hét gyereket csak nehezen lehet felnevelni, csak segítséggel megy. Adományként leginkább élelemre számítunk. A gyerekeknek az lesz a karácsonyi ajándék, amit itt kapnak a gyerekházban, már megbeszéltem velük...

– Csuka! – vágta rá a nyolc éves Kovács Dávid Leandró arra a kérdésre, hogy mit szeretne kapni legjobban karácsonyra. Az is kiderült, hogy csuka alatt egy sportcipőt értett, mert focizni nagyon szeret, még a téli hidegben is. No meg labda is kellene hozzá.

– Tudjuk, hogy ki mit szeretne, ezért névre szólóan adjuk át az ajándékokat! – fogadta a családokat Bacza Barbara, a Biztos Kezdet Gyerekház intézményvezetője. A járvány miatt maszkban, kesztyűben vették át az ajándékokat a gyerekek, tízes csoportokban váltva egymást.

Összesen 156 csomagot sikerült összeállítani a kaposváriak adományaiból december 2-a óta. Az adományozók főként meleg ruhát, sapkát, zoknit, sálat csomagoltak, de sok kreativitást fejlesztő eszközt, főként társasjátékokat is hoztak. Nagy segítség ez a családoknak, mert amit már itt megkapnak a gyerekek, azt nem kell megvenni a szülőknek, számolt be a tapasztalatokról Bacza Barbara. A személyre szabott ajándékokkal igazán nagy örömet tudnak szerezni. Így esett meg például az, hogy egy kisfiú dinó játékra vágyott, és a kívánsága teljesült.

Még fontosabb a rászorulók mellé állni

Az adományok átadásán Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere is részt vett, köszöntve a családokat, és mindenkinek azt kívánta, hogy egészségben vészeljék át ezt a nehéz időszakot. Örömükre szolgál, hogy a pandémia ellenére megtarthatták a hagyományos adventi adománygyűjtést, értékelte az akciót, és hozzátette, hogy ezekben a napokban még fontosabb, hogy a rászorultak mellé álljanak, mint valaha. A gyermekeknek azt kívánta, hogy így teljesüljön minden kívánságuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában