egészség

2020.12.08. 19:06

Ezer idős ember kaphat tüdőgyulladás elleni oltást Kaposváron

A 65 évesnél idősebbek az idén is ingyen igényelhetik a tüdőgyulladás elleni védőoltást. Szita Károly, Kaposvár polgármestere keddi tájékoztatóján bejelentette: 2020-ban ezren kértek oltást.

Harsányi Miklós

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kaposváriak jobban éljenek – hangsúlyozta Szita Károly polgármester keddi tájékozóján. – Minden program, ami mellett döntünk, ezt a célt szolgálja. S ahhoz, hogy jobban éljünk, abba beletartozik, hogy egészségesek maradjunk. Ennek érdekében már 20 esztendeje egy olyan komplex program megvalósítását kezdtük el, amelyben nemcsak az egészségügyi infrastruktúra rendbehozatala szerepel.

A tüdőgyulladás elleni védőoltást 2005-től támogatja Kaposvár. Tizenöt esztendeje minden 65 év feletti kaposvári, aki szeretné beadatni magának az oltást, az a város támogatásával megteheti. Szita Károly kiemelte: minden esztendőben a háziorvosokat kérik fel arra, hogy mérjék fel az igényeket. Ez 2019-ben 150 körüli volt, idén óriási volt az ugrás, 1000 idősebb személy kért védőoltást. S bár a vakcina ára nagyon felment – 16 millió forintért vásárolnak ebből –, az idén is minden igénylő megkaphatja a védőoltást. Szita Károly azt is közölte: jövőre bevezetik a gyermekeknek szóló agyhártya gyulladás elleni védőoltást is, amely jelenleg még államilag nem támogatott. Abban bíznak, hogy egy idő után ezt is támogatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában