zöld város

2020.12.22. 11:00

Fémszívbe gyűjtik a műanyagot a zölden gondolkodó bogláriak

Akár köztéri alkotás is lehetne, de a puszta látványnál többet jelent a bogláriaknak a fémből készült piros szív. A zöld gondolkodásra nevelné vele a város lakóit, hiszen műanyag kupakokat gyűjtenek majd benne.

Gyeszát Zsolt

Lubics László alpolgármester kezdeményezésére egy fémből készült piros szívben gyűjthetik majd a műanyag kupakot a balatonbogláriak az elkövetkező időszakban. Cikkünk írásakor még nem volt a kitűzött helyén a köztéri dísznek is beillő fémszív, ám a tervek szerint karácsonyra már használatba vehetik azt azok, akik a kupakokat ilyen módon gyűjtve járulnának hozzá a környezetvédelemhez. Az egyik helybéli áruház környékét szemelték ki az alkotás helyszíneként, oda kerül majd a gyűjtő.

Lubics László a kupakokat elnyelő szívvel.

Mint megtudtuk, ezzel is a környezettudatos életmódra szeretnék felhívni a figyelmet. – Ahhoz képest, hogy mennyi környezeti szennyezést okoznak a műanyagok, a kupakok gyűjtése csak a jéghegy csúcsa – mondta el lapunknak a balatonboglári alpolgármester. – De mégis talán egy jó lehetőség arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hulladék megfelelő módon történő gyűjtésére. A kupakokat műanyag-feldolgozó üzemek veszik majd át, az abból befolyó összeget pedig jótékonysági célra szeretnénk felhasználni. Azt persze még nem tudjuk pontosan, hogy mire fordíthatjuk a pénzt, hiszen az attól is függ, hogy majd milyen gyakran telik meg a szív, illetve mekkora lesz az abból befolyó összeg.

A szív alakú gyűjtőt egy balatonboglári vállalkozás készítette el – tudtuk meg az alpolgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában