önkéntes tűzoltók

2020.12.05. 09:00

Járvány és árvíz idején egyaránt bizonyítottak

A költségvetés 700 millió forintos forrásán túl 150 millió forint plusztámogatást kapnak az önkéntes tűzoltó egyesületek.

H. M.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összegzése szerint az öt önkormányzati tűzoltóság mellett 29 egyesület jelentkezett a felhívásra. – Csapatunk két ózongenerátort vásárolt novemberben, s az önkormányzat is két berendezést rendelt meg – mondta Büki Gábor, a segesdi tűzoltó és polgárőr egyesület elnöke. – A polgárőrök tavasszal, már a koronavírus-járvány első hullámában is fertőtlenítették a buszmegállók, a játszóterek, az óvoda és az orvosi rendelő környékét, s a fontos munkát később folytattuk. A járvány elleni védekezésen túl kiemelt teendő volt a nyári villámárvíz utáni helyreállítás: tagjaink fát vágtak és a vízszivattyúzással is segítettek.

Kelemen Ferenc, a 16 tagú látrányi egyesület titkára hangsúlyozta: gyorsan reagáltak a feladatokra, s az elejétől kezdve bekapcsolódtak a fertőtlenítési munkába. A védekezési feladatokat hetek óta ismét folytatják, mindent megtesznek a helybeliek biztonságáért. S egyik tagjuk a házi segítségnyújtásban működik közre, felkeresi az időseket. A BM tájékoztatása szerint a költségvetés 700 millió forintos forrásán túl 150 millió forint plusztámogatást kapnak az önkéntes tűzoltó egyesületek. Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: nagyra értékelik az önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját, így a koronavírus-járvány idején nyújtott segítségüket is. Heiz­ler György, a Magyar Tűzoltó Szövetség megyei elnöke kiemelte: Somogyban a koronavírus-járvány alatt közel 1800 beavatkozáson vettek részt a helyi egyesületek.

Utalás az idén

– A napokban járt le a plusztámogatással kapcsolatos forrásigénylés határideje – közölte. – Így előreláthatóan még decemberben megkapják a pénzt a somogyi szervezetek is – mondta lapunknak Heizler György, a Magyar Tűzoltó Szövetség megyei elnöke.

Hozzátette: az önkéntesek hasznos segítséget jelentenek, a településeken folyamatosan számíthattak tevékenységükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában