felújítás

2020.12.31. 12:00

Jó kis hely lett az egykori ecsenyi óvoda épülete

Új funkciót kapott és teljes egészében megújult az egykori óvoda. Az önkormányzati tulajdonú ingatlan régóta kihasználatlanul állt, s az elavult épület már nem volt alkalmas közösségi célokra. Az önkormányzat azonban húszmillió forintos pályázati forrást nyert a felújítására.

Harsányi Miklós

A munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, modernizálták a fűtési rendszert, továbbá új kazánt szereltek be. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a foglalkoztatótermekbe járólap és padlófűtés került, s a szakemberek mindent festettek, mázoltak, megújult a konyha és a mosdóhelyiség. A kicsiknek játszószobát, a nagyobbaknak külön közösségi szobát alakítottak ki. A támogatás feltétele volt, hogy az intézmény biztosítani tudja a rászorulóknak a mosási, tisztálkodási és főzési lehetőséget is.

Az épület berendezéséről is gondoskodtak. Iroda-, konyha-, valamint gyerekbútorokat és elektronikai eszközöket is vásároltak. Az udvart is felszerelték, ahol az ovisokat és az általános iskolásokat szabadtéri játékok várják. A Jó kis hely közösségi tér program célja, hogy helyet biztosítson a nehéz sorsú családokban élő gyerekeknek a közösségi tevékenységekre, ezzel is segítve a szülőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában