videó

2020.12.15. 17:25

Karácsonyi díszkivilágítással gördült be a Trabant a sétálóutcára – videó

Ünnepi fényekkel feldíszített Trabant rója Kaposvár utcáit sötétedés után. A kiskorpádi Orbán Tibor színes ledekkel dekorálta fel 30 éves gépcsodáját, így próbál mosolyt csalni az ünnepek előtt a járókelők arcára.

Góz Lilla

Még mindig elsőre indult a hidegben is Orbán Tibor Trabantja. A 30 éves járgányt 2018-ban vásárolta meg.

– Éppen egy autómat vittem eredetvizsgára, ott állt a műszaki állomáson és a ramaty állapota miatt nem ment át a vizsgán, ennek ellenére úgy döntöttem megvásárolom és rendbe rakom – mesélte a kezdeteket a kiskorpádi fiatal. – Mindig úgy gondoltam a Trabantra pici, ügyetlen bádog kaszni, de aztán beleszerettem, most napi szinte közlekedek vele – mesélte a kocsi tulajdonosa. Mire azonban évi ötezer kilométert furikázni tudott az autóval, sok munka volt vele. Kovács mesterségű nagypapa átadta a tudását fiának, az édesapa pedig kitanulta a gépkocsik javítását. Tiborral együtt fényezték, valamint motorgenerált és „komplett lakatolást” (teljes javító hegesztést) hajtottak végre a Trabin. Tavaly decemberben jött össze az első „fénytrabantozás”.

– 2019-ben Mikuláskor egy barátom vetette fel, hogy milyen menő lenne kivilágítani a kicsi kocsit, és vettünk rengeteg, több méteres elemes fényfűzért, valamint a kocsikázáskor szaloncukrot is osztottunk városszerte – mondta el a Rippl-Rónai Művészeti Kar mozgókép és médiakultúra szakos hallgatója. Amikor az idén első ízben rótták a köröket Kaposváron sokan fotózták, videózták a kivilágított gépcsodát.

– Ebben a furcsa időszakban, amikor a vírus miatt nem könnyű az ünnepre való hangolódás senkinek, szeretnénk a somogyiaknak egyfajta mosolygenerátort mutatni a színes égősorokkal díszített kocsival – mesélte Orbán Tibor. A retró autó a közösségi oldalakon is megtalálható „Kis zöld Trabi” néven, jelenleg több mint ezerhétszázan követik. Arra a kérdésemre, miért nem szól a karácsonyi zene a feldíszített gépkocsiból azt válaszolta a Trabi büszke tulaja, hogy jobban szereti utazáskor a motor jellegzetes, pöfékelő hangját hallani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában