édes makettek

2020.12.17. 17:30

Majdnem az egész falut kisütötték az ünnepre

Harminchárom házikót készítettek el mézeskalácsból a kisbajomiak. Mindenki a saját otthonát készítette el, s volt olyan is, aki kicsit feltuningolta az édes makettet.

Góz Lilla

Mézeskalácsból mintázták meg falujukat a kisbajomiak.

A helyi óvoda fejlesztőszobájába harminchárom házikó került. Tavaly angyalkák díszítették a helyiséget, az idén a helyükre mézeskalács házikók kerültek.

– Novemberben tettünk egy felhívást, miszerint vártuk a helyiektől, hogy mézeskalácsból formázzák meg a házukat, a falu épületeit – mondta el Fülöpné Varga Csilla, a helyi óvoda vezetője. Összesen harminchárom házikó készült el december elejére, amelyeket az óvónők mellett az óvodások gyerekei és falubeliek sütöttek, díszítettek.

– Szívmelengető érzés volt, hogy olyan kisbajomi is készített csodaszép házat, akinek nem igazán komfortos és felszerelt a konyhája – jegyezte meg az óvónő.

A házikókat fehér szőr­més háttérbe állították ki és köréjük ágakból fenyőket mintáztak. Mindig nyitva hagyják az óvoda kiskapuját, hogy akár sötétben is megcsodálhassák a cukormázzal díszített mézeskalácsokat, amelyeket vízkeresztig nem bontanak el.

Jövőre szeretnék a teljes falut elkészíteni mézeskalácsból és kialakítanának egy betlehemet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában