előre nézni

2020.12.13. 21:00

Már a járvány utáni időszakra készül a nyugdíjasszövetség

Miközben a járványhelyzet miatt az egész megyében elmaradnak a közösségi rendezvények, addig a megyei nyugdíjasszövetségben nem állt meg az élet.

Varga László

A legfontosabb tennivalókat Stikel János elnök lapunkkal is megosztotta elsőként említve a nemrég benyújtott pályázatukat, amellyel a működési költségeiket kívánják kiegészíteni.

– Bár az elmaradt rendezvények miatt növekedett a tartalékunk, a jövő évi terveink megvalósításához minden forintra szükségünk lesz, különösen a szervezet és tagépítő munkára kívánunk a korábbinál jelentősebb összeget fordítani – mondta Stikel János. – Ennek szellemében egyeztetjük a tagszervezetek létszámait is, így kaphatunk pontos képet a tagdíjak várható összegéről. Ezen kívül a jövő évre várható támogatásokról is tárgyalunk már a szponzorokkal – hangsúlyozta az elnök.

Stikel János arról is beszélt, hogy az eredetileg decemberre tervezett elnökségi ülésüket nagy valószínűséggel csak januárban tudják megtartani, és akkor véglegesítik a jövő évi programokat is. Ez utóbbival kapcsolatban elmondta, ha az elnökség jóváhagyja, a kulturális rendezvényeik kezdetét kitolják május végére, bízva abban, hogy addigra talán a járvány is lecseng.

A továbbiakban szólt a születésnaposok hagyományos köszöntéséről is, amely a körülmények ellenére továbbra is zavartalan. – A nyolcvanadik életév betöltésekor adunk először emléklapot – mondta Stikel János –, s a továbbiakban ötévente köszöntjük a szervezetünkhöz tartozókat, ám a kisebb településeken a kívülállók születésnapjáról is megemlékezünk – tette hozzá.

A köszöntésekkel kapcsolatban Stikel János azt is elmondta, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a tizedik évtől kerek évfordulós közösségekről és tagszervezeti vezetőkről sem feledkeznek meg, ezért a napokban az ezzel kapcsolatos adategyeztetések is megkezdődnek. Végül a vírushelyzetről is szót ejtett a szervezet irányítója. Elmondta, hogy kiemelten figyelnek az idősekkel kapcsolatos megnyilvánulásokra, így legutóbb az idősáv újbóli bevezetésével kapcsolatos negatív hangokra reagált a szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában