rendhagyó karácsony

2020.12.07. 13:15

Maszk, kolbász és Béres-csepp kerül a csomagokba

Igaz szűkös idén a büdzsé, de a legtöbb somogyi településen próbálják szebbé tenni a lakók számára a karácsonyi ünnepeket. Idén Vésén Béres cseppek is kerülnek a csomagokba a karácsonyi mintás szájmaszkok mellett. A legtöbb önkormányzat 5-10 ezer forint értékben segíti az ünnepekkor a lakókat.

Góz Lilla

Megállás nélkül zakatolnak a varrógépek Kelevízen. Karácsonyi mintás maszkokat gyártanak a vései önkormányzat megrendelésére. – Szeretnénk kedveskedni a falubelieknek idén is karácsonykor, sajnos az ünnepség és a közös vacsora lemarad, helyette csomagot állítottunk össze – mondta el Bertók László, Vése polgármestere. Hozzátette: a szájmaszkok mellett négy üveges Béres-csepp pakkot, édességet akasztanak a nyugdíjasok házának kilincseire. Most egyeztetnek a falu pénzügyeiről, szeretnék, ha mindenkinek jutna a csomagokból, nem csak az időskorúaknak.

Kaposszerdahelyre megérkezett az édességszállítmány, már megkezdték az önkormányzati dolgozók a csomagok összeállítását. – Hagyomány már, hogy az összes háztartásba juttatunk el szaloncukrot, édességet, gyümölcsöt és egy üdvözlő lapot karácsonykor – mondta el Prépost László polgármester. Hozzátette: azt tervezik, hogy jövő héten mind a 330 háztartásba házhoz viszik az ünnepi csomagokat.

A gigeiek pedig anyagi támogatást kapnak az önkormányzattól karácsonyra. – A napokban az összes 14 év alatti falubeli gyerek kap Mikulás csomagot, karácsonyra pedig a szociális keretből maradt pénzösszeget tudjuk kiosztani, sajnos ebből kell kigazdálkodni a védekezés költségeit is – mondta el Bálint Ildikó, Gige polgármestere.

Somogysárdon a napokban megkezdték a karácsonyi csomagok osztását. – Ötezer forint értékben tartós élelmiszerekből állítottunk össze csomagokat, mind a 430 háztartásba eljuttatjuk – mondta el Fentős Zoltán polgármester. Hozzátette: a 14 év alatti gyerekeknek pedig háromezer forintért pedig játékot, édességet kapnak.

Füstölt kolbászt, tartós élelmiszert, valamint tíz darabos szájmaszkot kapnak a kisbajomiak. – Karácsonyig minden családhoz eljutunk a képviselőkkel, 135 csomagot viszünk ki, ami nagy segítség az ünnepekkor a kisnyugdíjasoknak és a hátrányos helyzetű családoknak – mondta el Szelidné Gerencsér Angyalka, Kisbajom polgármestere.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában