kedvesség

2020.12.06. 18:14

Mikulásanyók leptek meg minden magyaregresi kisgyereket

Mikulásanyók lepték el szombat este Magyaregrest.

Góz Lilla

Rudolfok vezették a csillogó-villogó autókat, a piros sapkás helyi asszonyok pedig a nagy szakállú szolgálatába álltak, hogy a járványhelyzetben is mindenkihez eljussanak az ajándékok. Nagy volt a sürgés-forgás a magyaregresi ifjúsági háznál. Karácsonyi muzsika szűrődött ki az ablakon, bent pedig piros sapkás anyókák dolgoztak. A Mikulás csomagjait pakolták a piros kocsijukba.

 

– Ebben a járványhelyzetben vigyázni kell a Mikulás egészségére, ezért besegítünk neki, hogy mindenkihez megérkezzenek az ajándékok – mondta el Kiss Réka, a Magyaregresi Gyermekekért Alapítvány alapítója. Hozzátette: nyolcvan 14 év alatti gyermeknek állítottak össze édességcsomagot. – Ez az ünnep áll a legközelebb a gyerekekhez, várják a találkozást a piros ruhással, már többen hívtak minket, hogy mikor érkezünk – mesélte Kiss Réka.

Hazainé Kozári Tünde elmondta: a csomagokba adventi naptár, csokimikulás és apróbb édességek kerültek. A piros autók már messziről világítottak, a színes füzérek mellett karácsonyi zene szólt a kocsikból is – Drágaság, fogadd szeretettel ezt a csomagot – mondta a Mikulás egyik anyója Lukács Lászlónak. Sokat nem időztek a kapuban mentek is tovább a három éves Szofihoz.

– Nagyon jó kezdeményezés, hogy a vírushelyzetben is gondoltak a gyerekekre, mindenki a ház előtt megkaphatja ajándékát – mondta el Györfi Roxána, a kislány édesanyja. Már az udvarban várták a piros autót a Takács fivérek. Kishúguk, Ivett futva érkezett a ház elé. A köszönés mellé egy széles mosoly is járt az anyókáknak. – Sok minden van benne, meg fogom kóstolni bent, nagyon szeretem a csokit – mesélte a kislány. Az alapítvány jóvoltából négy helyi nagycsaládos fog kapni az ünnepek előtt tartós élelmiszerekből álló csomagot, segítve nekik a karácsonyi sütés-főzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában