Ajándékcserebere

2020.12.29. 14:00

Nem lett minden karácsonyi ajándékból telitalálat

Két ugyanolyan pulóver, kicsi méretű sportcipő, vagy hibás műszaki eszköz. Már a karácsonyi ünnepek utáni első hétköznap megkezdődött az ajándékok cseréje a somogyi üzletekben. A vásárlói igényeket többnyire rugalmasan kezelik a boltokban, blokk ellenében cserélnek, de a pénzt is visszaadják.

Góz Lilla

– Ezt a pólót szeretném eggyel kisebb, L-es méretre kicserélni – mutatta a cserélni kívánt ruhadarabot Hegyi Ferencné az egyik kaposvári sportáruházban, akitől azt is megtudtuk, hogy a karácsonyra vásárolt ajándék túl bő lett, de szerencsére talált helyette kisebb méretet.

– Az ünnepek utáni napokban sokan térnek be hozzánk, leginkább pólókat, pulóvereket és sportcipőket cserélnek – mondta el érdeklődésünkre Ágoston Szilveszter üzletvezető. Hozzátette: blokk ellenében lehetőségük van a vásárlóknak cserére, ajándékkártyát is kiállítanak a vásárlás összegéről, de pénzt is visszaadnak, ha arra van igény.

Ám nem csak cserék miatt érkeznek ezekben a napokban hozzájuk vásárlók, vannak akik a már megkezdődött akciókat kihasználva igyekeznek elkölteni náluk az ajándékként kapott pénzt. – Jelenleg az utolsó darabos sportcipőket kínáljuk kedvező áron – mondta el az üzletvezető.

Egy másik áruházban már az ünnepek előtt 30–50–70 százalékkal olcsóbban kínálták az árukészletet. – Fehérneműt és bizsukat nem cserélünk higiéniai okok miatt, ezeknek az árát adjuk vissza, vagy ajándékkártyára töltjük a vásárlás értékét – mondta el az egyik ruhaüzlet eladója.

– Színes maszkok, pulcsi került a kosaramba, nem mindegy ugyanis, hogy hetven százalékkal olcsóbban veszem meg a dolgokat vagy teljes áron – mondta el Jáger Kinga.

Nem mindenki karácsony utáni cserebere miatt indult azonban útnak hétfőn a bevásárlóközpontokba. – Körbenézünk a gyerekekkel, mi nem csere miatt jöttünk, mert ha az egyiknek nagy lenne valamilyen ruha, a három kislányunk közül a nagyobbnak biztos jó lesz – mondta az édesapa.

Két hét haladék

A koronavírus miatt sokan döntöttek úgy, hogy az ajándékokat interneten rendelik meg. – Fontos, hogy mindig ellenőrizzük az oldal megbízhatóságát – mondta Csapláros Imre, a Somogy Megyei Békéltető Testület elnöke. – A vásárlónak 14 napos elállási joga van hibátlan termék esetében, saját költségen visszaküldve kérheti vissza a vételárat. Hibás terméket pedig kötelesek cserélni vagy javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában