családi tragédia

2020.12.18. 14:00

Összefogtak az egykori bajtársak Zétény gyógyulásáért

Az édesapa sohasem felejti el a megdöbbentő látványt, ahogy a szeme láttára gázolták el a feleségét és a kisfiát, miközben a zebrán átkelt a család. A kisfiú maradandó sérülést szenvedett, gyógyulásához segítséget és adományokat várnak.

Kovács Gábor

Gondi Norbert határőrként teljesített szolgálatot, majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság állományába vették át. Kaposvárról kiindulva járőrözött a megye déli határán, de nyaranta a Balatonhoz, Siófokra is vezényelték. Két és fél évvel ezelőtt azonban egy szörnyű baleset tönkretette a családja életét.

– A kijelölt gyalogátkelő-helyen szerettünk volna átmenni, balról érkezett egy autó, ami megállt és átengedett bennünket – idézte fel a történteket a volt rendőr. – Jobbról, messziről, úgy 100-150 méterről feltűnt egy másik kocsi, de úgy gondoltuk, ha lassít vagy leveszi a lábát a gázról, akkor simán átérünk. Sajnos nem így történt, a feleségem és a gyermekem már majdnem felléptek a járdára, de az autós későn vett észre bennünket, ekkor fékezett, későn...

A kocsit vezető férfi nem állt meg, hazahajtott, és lefeküdt aludni. Később elfogták Gondi Róbert volt kollégái. Tettéért első fokon, nem jogerősen már elítélte a bíróság, letöltendő börtönt kapott, de fellebbezett. Közben a család élete átalakult. Zétény súlyos sérüléseket, marandó fogyatékosságot szenvedett. Édesanyja egész nap vele van, mert 24 órás felügyeletet igényel. Az apa fizetéséből élnek, aki most biztonsági őrként dolgozik, nemrég azonban munkahelyet kellett váltania, és kevesebb lett a bére. Közben a kisfiút folyamatosan viszik kezelésekre és vizsgálatokra Budapestre, Zalaegerszegre. Gyógytorna, mozgásterápia, Dévény-torna, masszázsok – mindenféle kezelést megpróbálnak. A család tartalékai azonban kimerülőben vannak.

– Zétény mosolygós, életvidám gyerek volt, szeretett óvodába járni – emlékezett Gondi Róbert. – Azonban ez megváltozott, ingerlékenyebb, türelmetlenebb, nehezebben kezelhető lett. Egy 3-4 éves gyermek szintjén áll értelmileg, bár a 7. életévét betöltötte. Ez a gázolástól alakult ki, mert megsérült a központi idegrendszere. A jobb oldala bénult, a jobb kezét nem tudja használni, a jobb lábára ortézist (gyógyászati segédeszközt) tesznek, ezzel kézen fogva tud járni, ha vezetik.

Jótékonysági akciót indítottak

Gondi Norbertet nem hagyták magára a volt kollégái. A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai karácsony előtt az otthonában keresték fel a családot, és ajándékcsomaggal lepték meg a kisfiút. Többen kérdezték, hogy karácsony előtt a mire lenne szükségük, és egy Facebook-csoport is alakult, és jótékonysági akciót indítottak Zétény érdekében. Így teljesülhet a karácsonyi listája. Azonban a kezelések továbbra is komoly anyagi vonzattal járnak, de javíthatnak az állapotán, mert még fiatal. Az édesapának azt mondták az orvosok, hogy egy felnőtt túl sem élte volna ezt a balesetet.

Aki segíteni szeretne a kisfiún, megteheti a következő számlaszámon: MKB Bank Gondi Norbert IBAN: HU87 10300002-10495863-49010015

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában