segítség a bajban

2020.12.21. 17:43

Száz adag bajai halászlé érkezett a siófoki kórház dolgozóinak

Száz adag forró halászlé érkezett hétfőn délelőtt a siófoki kórházba.

Góz Lilla

A Balatoni Halászati Nonprofit Zrt. munkatársai a bajai főzőbajnokok segítségével pontyból készítették el a karácsonyi ételt az orvosoknak, ápolóknak. A kezdeményezés Bajáról indult, a balatoni halászati társaság ősszel az ottani kórháznak biztosította az alapanyagot, most viszont helyben szerettek volna segíteni.

– Már kora reggel a társaság termelte halakból feltettük bográcsban a halászlevet főni, kitálaltunk nálunk külön a levet és a halat, a tésztát pedig a kórházban frissen készítették el – mondta el Fodor Ferenc, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. haltermelési igazgatója.

Hozzátette: szerették volna az ünnepek közeledtével meghálálni az egészségügyi dolgozók munkáját. – Munkatársaink között többen voltak betegek, volt, akit a siófoki kórházban ápoltak, nagyon hálásak vagyunk az áldozatos gyógyításért, amit a járványhelyzetben tesznek – tette hozzá Fodor Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában