úszás

2020.12.11. 17:00

Újabb érmet szerzett Halmai Petra az országos bajnokságon

Pénteken a negyedik nap küzdelmeivel folytatódott a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában a CXXII. Felnőtt Úszó Országos Bajnokság. Halmai Petra, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola mellúszója ezüstéremmel folytatta szereplését.

Sonline

Halmai Petra újabb érmes helyezése mellett az egyik legörömtelibb hír talán, hogy Kapás Boglárka ismét tünetmentessé vált, így folytathatta szereplését az országos bajnokságon. S, ha már folytatta egyből a legjobb idővel került be a 4x100 vegyes délelőtti döntőjébe.

Az A döntős délelőtti program a 4x100 méteres MIX vegyesváltó fináléjával kezdődött. A verseny a Jakabos Zsuzsannát és Szabó Szebasztiánt is felvonultató győriek sikerével végződött. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola négyese a Sárközi Szabolcs, Korvicska Péter, Turi Csenge, Kovács Nóra összetételű kvartettje a hetedik helyen zárt.

A 4x100-as vegyes a férfiaknál nagyon komoly küzdelmet hozott, amely végül az abszolút esélyes Verrasztó Dávid diadalával végződött. A hölgyeknél Hosszú Katinka távollétében és Jakabos Zsuzsanna visszalépése miatt Kapás Boglárka lépett elő az aranyérem első számú várományosává, amit nagy hajrával meg is szerzett.

– Jobban vagyok sokkal, mint az első, vagy a második napon – mondta az autoimmun betegséggel küzdő friss bajnok Kapás Boglárka. – Úgy voltam vele, hogy ha már jól sikerült a felkészülés és be voltam nevezve, akkor leúszom a vegyest. Fáj, hogy ki kellett hagynom, de mindenképp szerettem volna még versenyezni az országos bajnokságon, örülök, hogy sikerült.

A 100 méteres férfi gyorsúszás döntőjében az előfutam során új országos csúcsot repesztő Németh Nándor szerepelt a négyes pályán. Nem is adta ki a győzelmet kezei közül, Milák Kristóf azért itt is begyűjtött egy ezüstérmet.

– Az országos csúcsot a bajnoki címnél is nagyobbnak tartom – nyilatkozta Németh Nándor. – Rá kell állni a délelőtti úszásra, mert az olimpián ez számít majd. A fordulón van még javítani való. Ha azt dinamikusabban tudnám csinálni, akkor meg lenne a 48 alatti idő. A világelit ott kezdődik, ezért fogok edzésen dolgozni.

A nők fináléját Gyurinovics Fanni nyerte, aki egyébként a legjobb B szintes idővel is rendelkezik. A 200 méteres férfi hátúszás döntőjében nem történt meglepetés, Telegdy Ádám rajt-cél győzelmet aratott és a 100 után ennek a távnak is ő lett a bajnoka. Nem mellékesen ezúttal is olimpiai A szintes időt teljesített. A B döntőben a sportiskolás Kováts Alex legfiatalabbként folytatta remek szereplését az ob-n és második helyen ért célba. A hölgyeknél A fináléjában az esélyesként induló Burián Katalin szerezte meg az első helyet.

A 4x100 méteres férfi gyorson a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola négyese is rajthoz állt. A fiatalok Korvicska Péter, Szombathelyi Péter, Kakuk Koppány, Kováts Alex összeállításban a hetedikek lettek. A számot a győriek nyerték. A női mezőnyben a szegediek nagy csatában verték a győrieket.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzőit Virovecz Richárd vezetőedző, valamint Meiszterics László, Hajdu Sándor és Stoff Dóra edzők készítették fel. Halmai Petra amerikai edzője Dave Rollins.

Döntőket úszhattak a testvérek

A 200 méteres mellúszásban a férfiaknál Rothbauer Christopher csapott elsőként a célba. A nőknél a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Egyesült Államokban tanuló és sportoló úszója Halmai Petra a legjobb idővel bekerülve a négyes pályán rajtolhatott a fináléban. A táv felénél már hét tizedmásodperces előnye volt a kaposváriak remek formában teljesítő sportolójának. A hajrában aztán Békési Eszter 34 századdal megelőzte, így Halmai Petra ezúttal ezüstéremmel gazdagodott. A B döntőben testvére, az ugyancsak kaposvári sportiskolás Halmai Blanka szintén a második helyen csapott célba.

– Szerettem volna A szint közelébe úszni. Tegnap este jobb időt értem el, de számomra most kezdődik a felkészülés és ezt a számot sem adom fel – adott gyors értékelést az ezüstöt nyerő Halmai Petra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában