fotók

2021.01.25. 13:37

A bajba került családok megsegítése volt a vadászat célja

Jótékonysági vadászat tartottak a hétvégén Ordacsehi környékén. A kaposvári Rotary Club tagjai a közelmúltban elhunyt alapítójuk, Kopa János professzor emlékére szervezték a találkozót.

Góz Lilla

Tavaszi József, a jótékonysági szervezet elnöke elmondta: tizennégy vadász részvételével rendeztek fácánvadászatot a járványügyi szabályok betartása mellett. Eleinte az idő nem volt kegyes hozzájuk, de késő délelőttre kiderült az ég és napos időben fedezhették fel Ordacsehi és környéke erdőit.

– Sokan elvesztették munkahelyüket, vagy nehéz körülmények között élnek a járványhelyzet miatt és ezeknek a somogyi, több gyermekes hátrányos helyzetű családoknak szerettünk volna segíteni a jótékonysági vadászattal – mondta el a kaposvári Rotary Club elnöke. Megjegyezte: a napokban juttatják el a több százezer forintot az érintettekhez.

Kiemelte: a kezdeményezés mellé állt a megyei vadászkamara is, többen, akik nem tudtak részt venni a vadászaton, azok is támogatták a jótékony akciójukat. A Csehi-Imrédi Vadásztársaság évek óta szervez jótékonysági társas vadászatot, tavaly év végén csatlakoztak ahhoz országos kezdeményezéshez, amely a 19 megyei kórház gyermekosztályának gyűjtött pénzösszeget. A felajánlott összegből hiánypótló eszközt vásárolhat a siófoki kórház gyermekosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában