modellváltás

2021.01.04. 17:49

Februártól alapítvány irányítja a SZIE Kaposvári Campusát

Öttagú kuratórium irányítja a modellváltó agráregyetemet fenntartó alapítványt, köztük a korábbi Kaposvári Egyetemet is.

Góz Lilla

A korábbi Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől a hatékonyabb és magasabb színvonalú felsőoktatás érdekében alapítványi fenntartásban működik tovább. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérése alapján a magyar agrárium felemelése iránt elkötelezett, jelentős szakmai, üzleti-vezetői és politikai tapasztalatukkal a meglévő akadémiai tudást gazdagítani képes személyek dolgoznak majd a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumában. Az intézményi modellváltást követően, a fenntartói jogok egy erre a célra alapított vagyonkezelő alapítványhoz kerülnek. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, tagjai Nagy István agrárminiszter, Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja, Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja és Lázár János országgyűlési képviselő, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem korszerű képzései a gazdasági, műszaki szakirányoktól az agrártudományokig lehetőséget nyitnak a sokoldalú, széles látókörrel rendelkező, hivatásukban sikeres, fiatal szakemberek kinevelésére. Az intézmény stabil, önálló, fenntartható működéséhez, infrastruktúrájának megújításához rendelkezésre álló pénzügyi támogatás és vagyon öt campuson több mint 13 ezer hallgató oktatásának színvonalát növeli. Szeretnék, ha a hazai agrárgazdaság, -képzés és -kutatás nemzetközi elismertségét növelni, 2030-ra pedig bekerülni a világ 100 legjobb agrár-fókuszú egyeteme közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában