nehezítő körülmények

2021.01.19. 16:08

Győrfi Pál szerint elbírta volna a beteget a mentőágy

A külföldön élő N. Mónika a december végén elhunyt édesanyját gyászolja. Tudomása szerint a barcsi édesanyjának pozitív lett a Covid-tesztje, ennek ellenére nem került be a kórházba.

K. G.

Forrás: Mediaworks

Azt írta lapunknak, hogy édesanyja zavart volt és félrebeszélt, alig volt magánál, vércukorszintje 26-os volt, ezért hívták a mentőket. Négy mentőautó járt náluk két nap alatt, de a beteget nem szállították kórházba. N. Mónika szerint azért, mert a mentőságy csak 174 kilót bír el, de édesanyja súlya több volt. Ehelyett kapott infúziót, és ígérték, hogy jön a segítség. Reggelig vártak, aztán telefonáltak a háziorvosnak, közbenjárására felvették a nagyatádi Covid-osztályra, de a katasztrófavédelem is lemondta a szállítást. Telefonáltak az OMSZ-nek, magánmentőknek is, de azt az információt kapták, hogy olyan mentőre van szükség, ami csak Németországban van.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az esettel kapcsolatban közölte: nem felel meg a valóságnak, hogy azért nem szállították el az asszonyt, mert csak 174 kilót bír el a mentőágy, mert az Országos Mentőszolgálat autóin a hordágyak 227 kg-os teherbírással rendelkeznek. A beteg ellátásával kapcsolatban azonban csak a jogszabályokban meghatározott módon adhatnak érdemi tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában