felújítás

2021.01.31. 16:00

Közel nyolcvan millió forintból modernizálták a Nagybajom több épületét

Befejeződött a nagybajomi önkormányzat több épületének energetikai korszerűsítése.

G. L.

Mintegy 79 millió forint értékben, pályázati forrás segítségével sikerült felújítani a Kossuth Lajos utca 12. és 14. szám alatti, ötven évvel ezelőtt épült épületeket. Kicserélték az elavult fa nyílászárókat, a mészvakolat homlokzatot is javították, szigetelték a falakat, valamint az elavult fűtési rendszereket korszerűsítették. Közel 800 négyzetméternyi új vakolat készült és 36 új kültéri nyílászárót építettek be. Akadálymentes lett az alapszolgáltatási központ és a könyvtár. Az egymáshoz közel eső, önálló hőenergetikai rendszerrel rendelkező épületek épületegyüttessé alakítása is megtörtént. Emellett a villamosenergia-költségek csökkentése érdekében az önkormányzat az épületekre napelemes rendszert telepített.

A beruházással az volt a település célja, hogy javuljanak az épületekben dolgozók munkakörülményei, illetve magasabb színvonalon szolgáltathassanak a több száz napi látogató számára. A fejlesztéssel a település még vonzóbbá vált a fiatal családok számára, s beruházások jó része a társadalmi felzárkózást is elősegíti. Az épületkorszerűsítés révén az energia- és erőforrás felhasználás javításával sokat megtakaríthat a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában