fotók

2021.01.17. 19:30

Lélekmelengető balatoni lángos várta a boglári sétálókat

Téli lángosozásra hívták a látogatókat a hétvégén egy balatonboglári büfében.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

– Arra gondoltunk, hogy biztosan jólesne az embereknek a hidegben is egy kis nyári hangulat – mondta Vécsei Mihály, a Boglárka Bisztró tulajdonosa. – A járvány miatt maszkban, kesztyűben dolgoznak munkatársaink, tudjuk, hogy nem lehet rendezvényeket tartani, de elvitelre, akár séta közben, vagy egy padra leülve is jól eshet a forró lángos.

 

Sokan sétálnak ki a tó partjára ilyenkor is, többségük kapott az alkalmon és lángosozott egy jót. A vírusölő néven kínált dupla fokhagymás mellett sajtos-tejfölös, valamint tejföllel, sajttal, kolbásszal, paprikával és paradicsommal ízesített magyaros töltött lángost is választhattak. A hidegben aszalt szilvás forró vörös borral és vaníliarúddal, valamint aszalt barackkal ízesített fehér forralt borral kedveskedtek a felnőtteknek. A gyerekeket pedig forró, fahéjas almalé melegítette fel.

A februári hétvégékre is tartogatnak meglepetést

A tél hátralévő részében több alkalommal is érdemes lesz még egy-egy sétát tenni a balatonboglári hajóállomás környékén. Február 6-án és 7-én lekváros fánkkal és forró italokkal készülnek, a februári utolsó hétvégén pedig hekkből készült finomságokat kínálnak majd a tóparton. Azt ígérik a szervezők, hogy a halételeket különféle módokon készítik majd el, és természetesen friss kenyér és uborka sem hiányozhat a papírtányérról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában