Járványügy Somogyban

2021.01.20. 14:00

Minden találkozás után fertőtlenítik az egész szobát

Egy könnyen fertőtleníthető, elkülönített helyiségben találkozhatnak családtagjaikkal a Liget Időskorúak Otthonának lakói.

Góz Lilla

Úgy alakították ki a szobát, hogy a gondozottak egy ablakon keresztül biztonságos körülmények között beszélgethetnek hozzátartozóikkal.

Lelovicsné Tóth Éva, a Liget Otthon szakmai vezetője elmondta: a járvány idején is szerették volna megoldani, hogy találkozhassanak az idősek családtagjaikkal. – A folyosó végén zártunk le egy részt, ahol biztonságosan beszélhetnek egymással, belül egy kaputelefont, kívül pedig egy hangszórót szereltettünk fel, hogy a kevésbé jól hallók is megértsék egymást – tette hozzá a vezető.

Kiemelte: néhány hét alatt nagyon sokan vették már igénybe. A helyiségben előzetes bejelentkezés alapján lehet találkozni a gondozottal, heti három alkalommal kedden, szerdán és csütörtökön. Minden találkozást követően az eszközöket, valamint a helyiséget fertőtlenítik. A kaposvári idősotthonban jelenleg 51 idős él.

– Folyamatos a fertőtlenítés, nagyon figyelünk arra, hogy biztonságban érezzék magukat – mondta. Decemberben több idős és dolgozó elkapta a koronavírust, akkor a katonák fertőtlenítették a közös helyiségeket, a vizes­blokkokat és a lakószobákat is.

Mind a dolgozóktól, mind a lakóktól már összegyűjtötték az oltási igényeket és elküldték a szakhatóságnak. A jövő héten náluk is megkezdődhet az oltás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában