védekezés

2021.01.09. 08:20

Ötezren regisztráltak eddig a vakcinára Kaposváron

Ötezren már regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára Kaposváron és környékén, tehát megmozdult valami – számolt be az eredményről Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője évértékelőjében.

K. G.

Kiderült: a politikus is beoltatja magát. Sőt a családján belül is lobbizik a vakcináért, mert az oltással kapcsolatos kockázatokat nem tartja összevethetőnek a betegség súlyos kockázatával.

– Kemény év volt a tavalyi, sokaknak a legnehezebb – foglalta össze Kaposvár országgyűlési képviselője. – A rendezvények elmaradtak a családokban és a településeken, de erőt meríthetünk az egészségügyi dolgozók helytállásából és az idősek segítéséből. A magyarok szabálykövetők és képesek az összefogásra, ezért 2021 az oltás miatt az újrakezdés éve lesz.

Elhangzott az is, a járványban Somogy rendre jobb adatokat produkált az országos átlagnál, ez a pedagógusok tesztelésének második körében is egyértelműen megmutatkozott.

A fertőzöttség és a halálozások száma a harmadik legkevesebb a megyék között még azzal együtt is, hogy a halálozás 30 százalékkal nőtt az elmúlt három esztendő azonos időszakához képest.

A gazdaságvédelmi intézkedésekkel többmilliárdos tételek maradnak Kaposváron és a Zselicben, főként a kis- és középvállalkozóknál. A megyeszékhelyen kétezer családot érintett a hitelmoratórium, mellyel 59 százalékuk élt.

Jó hír, hogy megállt az elvándorlás és a népességfogyás a Zselicben – hangsúlyozta Gelencsér Attila, akinek a szívügye a mosdósi kórház felújítása. Azért lobbizik, hogy egy modern, huszonegyedik századi intézmény várja a gyógyulni vágyókat és a szociális ellátásra szoruló idős embereket Mosdóson.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában