földrengés

2021.01.05. 14:11

Somogyból is támogatják a horvátországi földrengés károsultjait

Az alig egy hete elindított felhívásra már 1 millió 765 ezer forint gyűlt össze a Somogy Megyei Területi Horvát Önkormányzat számláján.

Baka József András

Petrinja, 2020. december 29. Egy épület romjai Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erõsségû földrengés volt Közép-Horvátországban. Egy gyermek életét vesztette, feltehetõleg többen megsérültek. MTI/AP

Fotó: -

Múlt év végén Magyarországon is érezhető volt a Horvátországot megrázó földrengés. A rengések itthon is százmilliós nagyságrendű károkat okoztak, az epicentrumhoz közeledve azonban a pusztítás mértéke még jelentősebb.

A Somogy Megyei Önkormányzat kezdeményezésére gyűjtés indult el a megyében. Biró Norbert, a közgyűlés elnöke elmondta, példaértékű a somogyiak összefogása. Az eddig összegyűlt közel kétmilliós összeghez adódik hozzá a közgyűlés kormánypárti frakciójának a tagjainak a támogatása, amellyel ötvenezer forintot ajánlottak fel a tiszteletdíjukból. Továbbá a Somogy Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat is jelezte már felajánlási szándékát.

A földrengés következtében lakóépületek, iskolák, templomok dőltek össze, rongálódtak meg, a pénzadományok mellett építőanyagra, tartós élelmiszerre, ásványvízre és takarófóliára is szükség van az érintett településeken. A támogatásokat a Somogy Megyei Területi Horvát Önkormányzat 10039007-00313900 számú számlájára várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában