lelki közösség

2021.01.31. 11:00

Társasjátékkal erősödnek a nehéz bezártság idején

A korábbi időszakban is kiemelt figyelmet fordítottak a lelki gondozásra a Somogy megyei szociális és gyermekvédelmi intézményhálózatban. A fiatalabb korosztályt el kell vezetni a hithez, az idősebbeket pedig abban kell segíteni, hogy visszataláljanak hitükhöz – megadva mindent vallásuk gyakorlásához, a transzcendens megéléséhez.

Lőrincz S.

Papok, lelkészek, mentálhigiénés szakemberek önzetlen tevékenysége mellett a lelkiségi kötetek, filmek, CD-k és DVD-k, valamint a bibliai témájú társasjátékok is jól szolgálják az istenhit mélyülését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkársága jóvoltából ezekben a napokban újabb, lelki gondozást, hit­életet segítő kiadványokat, képes bibliákat, közösségépítő társasjátékokat és a munkatársak ismeretbővítését szolgáló szakkönyveket kapnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) megyei kirendeltségei.

Hat somogyi intézmény is részesül az ajándékból. Az államtitkárság által finanszírozott támogatást koordináló Késmárki Zsolt, az SZGYF társadalmi kapcsolatokért felelős referense is érzékeli: az ellátórendszerben élőknek a járvány miatti hosszan tartó látogatási tilalom idején plusz erőforrást jelent a lelki-hitéleti gondoskodás. A szakember szerint amikor a korlátozások miatt nem, vagy alig tarthatók istentiszteletek, egyéb társas programok, akkor különösen felértékelődik minden olyan olvasnivaló, amely a személyes elmélyülést szolgálhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában