beoltatom magam!

2021.01.14. 18:18

Turi Endre: Amint lehet, kérem az oltást!

A Somogy Táncegyüttes koreográfusa november második felében esett át a koronavírus okozta fertőzésen. Turi Endre a hidegrázással, orrdugulással küszködött, miközben ízlelését és szaglását is elvesztette.

Turbéki Bernadett

Fotó: LANG ROBERT

– Izomremegést még mindig érzek, a háziorvosom szerint ez szövődmény lehet –mondta Turi Endre, aki okvetlenül beadatja magának az oltást. – Amint lehet, kérem, bár úgy tudom, az én esetemben fél évnek el kell telnie, mert nem rég voltam beteg – mondta a koreográfus, akitől pont a munkáját, vagyis a szenvedélyét vette el a járvány.

– Ha ez az oltás visszavezet bennünket a „szabad” életbe, fontosnak tartom, hogy be legyünk oltva. Az online tanítás csupán segédeszköz lehet, nem veheti át a tantermi oktatás szerepét. Nem is tudja. Legalábbis a művészeti oktatásban nem, mert nem elegendő hozzá, hogy átadjuk a tudást, amit testközelből kell nyújtanunk a tánc esetében – mondta a táncpedagógusként dolgozó koreográfus, aki nemcsak a tevékenységre, hanem a vele járó társaságra is vágyik.

– Itt van a gyönyörűen felújított színházunk, és nem lehet benne játszani, mert nincs kinek, és ugyanez igaz a mozira is. Remélem, ezek a művészetek nem mennek végleg veszendőbe a járvány miatt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában